Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Cichanouskaja ragina Baltarusiją uždaryti sieną su Rusija ir neįsitraukti į konfliktą

Baltarusijos opozicijos lyderė Svetlana Cichanouskaja kreipėsi į Baltarusijos diplomatus, pareigūnus ir saugumo pajėgas prašydama uždaryti sieną su Rusija ir neįsitraukti į karinius veiksmus šioje šalyje.
Opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja
Opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja / „IMAGO“/„Scanpix“

„Rusijoje tvyro chaosas, kuris vis labiau panašėja į pilietinį karą. Jevgenijaus Prigožino kontroliuojamos pajėgos metė iššūkį oficialiai Rusijos valdžiai dėl nepasitenkinimo tuo, kad Rusija pralaimi karą prieš Ukrainą. Federalinė saugumo tarnyba jau iškėlė J.Prigožinui baudžiamąją bylą, matome, kad „Wagner“ užėmė Rostovą prie Domo ir Voronežą”, – sakė S.Cichanouskaja, kurią cituoja „Unian“.

S.Cichanouskaja pabrėžė, kad Rusija pati sukėlė karą prieš Ukrainą, kurį dabar „atsinešė į savo namus“. Ji pažymėjo, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir diktatorius Aliaksandras Lukašenka bando į karą įtraukti Baltarusiją.

„AFP“/„Scanpix“/Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka
„AFP“/„Scanpix“/Baltarusijos autoritarinis prezidentas Aliaksandras Lukašenka

„Jie sako: Rusija yra jūsų sąjungininkė. Bet šis sąjungininkas atneša chaosą, karą, krizę. V.Putinas gali bandyti įtraukti Baltarusijos kariuomenę į savo vidaus konfliktą, kad jis taptų ir mūsų konfliktu. Mes, baltarusiai, turime savo nacionalinių interesų. V.Putinas ar J.Prigožinas nėra Baltarusijos draugai, ir jūs neturėtumėte rinktis jų pusės. Baltarusiai turi ginti savo šalį“, – pabrėžė opozicionierė.

Ji paragino uždaryti Baltarusijos ir Rusijos sieną bei nesivelti į karo veiksmus Rusijoje.

„Dabar yra geriausia proga išstumti Rusijos kariuomenę iš mūsų šalies. Jei ši galimybė bus praleista, Rusija su mumis pasielgs taip pat, kaip pasielgė su Ukraina. Negalime leisti, kad Baltarusija įsitrauktų į karinius veiksmus Rusijoje, o svarbiausia – turime neleisti Rusijos kariniams būti čia, Baltarusijoje. Turime uždaryti sieną su Rusija ir pradėti Rusijos kariuomenės išvedimą iš Baltarusijos teritorijos", – sakė S.Cichanouskaja.

„Scanpix“/AP nuotr./Maskva
„Scanpix“/AP nuotr./Maskva

Baltarusijos batalionas, pavadintas Konstantino Kalinausko vardu, taip pat kreipėsi į Baltarusijos pilieičus dėl įvykių Rusijoje.

„Artėja tinkamos sąlygos diktatūrai sunaikinti. Tai didžiosios tironijos pabaigos pradžia. Kreipiuosi į visus Baltarusijos kariškius: nedalyvaukite Rusijos vidaus konflikte, šis pilietinis karas mūsų neliečia. Artėja laikas, kai baltarusiai turės pasirinkti: paklusti nusikalstamam dekretui ar duoti ištikimybės priesaiką baltarusių tautai", – sakė pulko vadas Denisas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas