Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Lavrovas: Iranas kitą savaitę prisijungs prie Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijos

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas penktadienį pareiškė, kad kitą savaitę bus oficialiai patvirtinta Irano narystė regioninėje Šanchajaus bendradarbiavimo organizacijoje (ŠBO), kuriai priklauso Rusija, Kinija ir Vidurinės Azijos šalys.
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas
Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas / „AFP“/„Scanpix“

„Liepos 4 dieną vyksiančiame valstybių vadovų susitikime bus patvirtinta visateisė Irano narystė“, – sakė S.Lavrovas per ŠBO centro Maskvoje atidarymą.

Pastaraisiais mėnesiais Iranas suintensyvino diplomatiją tiek su draugais, tiek su priešais, siekdamas sumažinti savo izoliaciją, pagerinti ekonomiką ir pademonstruoti savo galią.

Narystė ŠBO jau buvo seniai svarstoma. Iranas taip pat tikisi būti greitai priimtas į kitą Vakarų šalių savo narių gretose neturinčią grupę – besivystančių šalių ekonominį bloką BRICS, kuriam priklauso Brazilija, Rusija, Indija, Kinija ir Pietų Afrika.

ŠBO, kurios būstinė yra Kinijoje, yra diplomatinė organizacija, kuriai priklauso aštuonios narės, įskaitant Indiją ir Pakistaną.

Kremliaus sąjungininkė Baltarusija taip pat pateikė paraišką dėl narystės, o S.Lavrovas penktadienį sakė, kad kitą savaitę vyksiančiame virtualiame aukščiausiojo lygio susitikime bus pradėta šios narystės procedūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito