Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Šoigu dukra išskrido iš Rusijos likus kelioms valandoms iki karo pradžios

Ksenija Šoigu, buvusio Rusijos gynybos ministro Sergejaus Šoigu dukra, išvyko iš šalies 2022 m. vasario 23 d. popietę – likus 14 valandų iki Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios. Tai matyti iš nutekintų FSB duomenų bazių, kurias išanalizavo nepriklausomas portalas „Agentstvo“.
Sergejus Šoigu
Sergejus Šoigu / Imago / Scanpix nuotr.

Nutekinti duomenys rodo, kad S.Šoigu dukra į Rusiją grįžo po dienos, vasario 25 d. 14.25 val.

Sergejus Šoigu buvo vienas iš nedaugelio Rusijos valdžios atstovų, žinojusių tikslią Rusijos invazijos į Ukrainą datą.

Nuo plataus masto karo pradžios Ksenija Šoigu iš viso 7 kartus skrido į JAE.

Valstybės Dūmos frakcijos „Vieningoji Rusija“ vadovo pavaduotoja Aliona Aršinova taip pat pasitiko karą būdama užsienyje. Remiantis nutekinta informacija, vasario 22 d. ji išskrido į Maldyvus. Informacijos apie jos grįžtamąjį skrydį nutekintuose dokumentuose nėra.

2022 m. kovo pradžioje iš Rusijos taip pat išvyko „Vieningosios Rusijos“ deputatai Bekchanas Agajevas (2022 m. kovo 5 d. į Dubajų, grįžo kovo 14 d.) ir Grigorijus Anikejevas (kovo 6 d. į Dubajų, grįžo kovo 20 d.). Tikriausiai jie nebuvo vieninteliai, išvykę iš Rusijos pirmosiomis invazijos dienomis, tačiau „Agentstvo“ pavyko iš Pasienio tarnybos duomenų bazės parsisiųsti tik kelias dešimtis pažymų.

Ksenija Šoigu nuo 2020 m. vadovauja Rusijos triatlono federacijai. Ji taip pat yra atsakinga už sporto varžybų „Gonka gerojev“ organizavimą. 2022 ir 2023 m. ji surengė Vladimirui Putinui ekskursiją po Kronštate kuriamą turizmo ir poilsio klasterį „Ostrov fortov“. Kremliaus interneto svetainėje ji buvo pristatyta kaip klasterio kūrimo projekto biuro vadovė.

2023 m. ji buvo užfiksuota Vologdos srities parlamento asamblėjos deputato Deniso Dolženkos nuotraukoje iš Dubajaus. Ši nuotrauka sukėlė skandalą, po kurio valdžia uždraudė iš pradžių srities, o vėliau ir federalinės valdžios deputatams keliauti be išankstinio leidimo. Ksenijai Šoigu šis skandalas įtakos neturėjo. Nuotrauka buvo paskelbta 2023 m. sausio 7 d. Remiantis FSB nutekinta informacija, K.Šoigu į Dubajų išskrido 2023 m. sausio 4 d., o į Maskvą grįžo sausio 10 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas