Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Šoigu paskelbė apie ketvirtą Rusijos pajėgų Ukrainoje vadą

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad jos vadovas Sergejus Šoigu inspektavo ketvirtąją Rusijos karių grupuotę okupuotose Ukrainos teritorijose. Tai – „Zapad“ („Vakarų“) grupuotė. Prieš tai ministras inspektavo „Centro“, „Pietų“ ir „Rytų“ grupuotes.
Andrejus Syčevojus, Sergejus Surovikinas, Aleksandras Lapinas ir Rustamas Muradovas
Andrejus Syčevojus, Sergejus Surovikinas, Aleksandras Lapinas ir Rustamas Muradovas

Gynybos ministerija savo „Telegram“ kanale pranešė, kad S.Šoigu „vadavietėje“ išklausė grupuotės vado generolo leitenanto Andrejaus Syčevojaus pranešimą „apie esamą padėtį ir atsakomybės zonoje vykdomas kovines užduotis“.

Generolas A.Syčevojus yra ketvirtasis įvardytas grupuotės vadas Ukrainoje. Pirmieji išslaptinti generolai Aleksandras Lapinas ir Sergejus Surovikinas, vadovaujantys „Centro“ ir „Pietų“ grupuotėms, o šį pirmadienį paskelbta, kad „Rytų“ grupuotei vadovauja generolas Rustamas Muradovas, kovojęs Čečėnijoje ir vadovavęs Rusijos kontingentui Kalnų Karabache 2021 m.

Išklausęs generolą A.Syčevojų S.Šoigu įsakė sustiprinti „greitą Ukrainos bepiločių orlaivių naikinimą“ „virš teritorijų, besiribojančių su Rusija“. Jau yra buvę daugybė atvejų, kai dronai iš Ukrainos teritorijos įskrido į Rusijos teritoriją – apie juos nuolat praneša pasienio regionų gubernatoriai.

Mil.ru nuotr./Generolas Andrejus Syčevojus
Mil.ru nuotr./Generolas Andrejus Syčevojus

JAV įsikūręs Karo studijų institutas antradienį paskelbtoje apžvalgoje pastebėjo, kad liepos 18 d. vykęs Rusijos gynybos ministro S.Šoigu susitikimas su Rytų grupės pajėgų vadu generolu leitenantu Rustamu Muradovu patvirtino ekspertų vertinimą, kad šiame operacijos etape Maskva neteiks pirmenybės puolimui siekiant užimti Slovjanską, o sutelks dėmesį į Siversko ir Bachmuto užėmimą.

Rusijos gynybos ministerija paskelbė, kad S.Šoigu inspektavo Rytų grupę ir nurodė R.Muradovui teikti pirmenybę Ukrainos tolimojo nuotolio raketų ir artilerijos sistemų naikinimui. Tai buvo pirmas kartas, kai Karo studijų institutas pastebėjo aiškų Rytų pajėgų grupės, veikiančios Ukrainoje šiame karo etape, paminėjimą. Anksčiau Rusijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad užimant Luhansko sritį dalyvavo Centrinė ir Pietinė pajėgų grupės, kurioms vadovavo generolas pulkininkas Aleksandras Lapinas ir armijos generolas Sergejus Surovikinas.

Nuotr. iš ok.ru/Rustamas Muradovas
Nuotr. iš ok.ru/Rustamas Muradovas

„Rytų pajėgų grupę greičiausiai sudaro Rusijos Rytų karinės apygardos elementai, kurie veikė palei Iziumo ašį Charkivo srityje. Kol kas neaišku, ar Muradovas taip pat tiesiogiai kontroliuoja operacijas aplink Charkivo miestą. Muradovo pajėgos veikia Iziumo-Slovjansko kryptimi tariamai siekdamos galiausiai užimti patį Slovjanską, ir pažymėtina, kad Šoigu nenurodė Muradovui šiuo metu teikti pirmenybę užimti teritoriją šioje ašyje“, – rašoma toliau.

Remiantis apžvalga, R.Muradovas užima žemesnį rangą nei A.Lapinas ir S.Surovikinas, o tai rodo, kad Kremlius mano, jog Iziumo-Slovjansko rajonas yra žemesnio prioriteto nei teritorijos užėmimas Donecko srityje kaip platesnės Donbaso kampanijos dalis.

Mil.ru nuotr./Rusijos puolimo Donbase vadai: „Pietų“ grupuotės vadas generolas Sergejus Surovikinas ir „Centro“ grupuotės vadas generolas Aleksandras Lapinas
Mil.ru nuotr./Rusijos puolimo Donbase vadai: „Pietų“ grupuotės vadas generolas Sergejus Surovikinas ir „Centro“ grupuotės vadas generolas Aleksandras Lapinas

„Tikėtina, kad Kremlius sutelkia karinius išteklius ir aukšto rango vadovybę į vietinius ir pavienius laimėjimus Siversko ir Bachmuto apylinkėse, nepaisant ankstesnių Šoigu raginimų intensyvinti operacijas visose judėjimo kryptyse“, – teigia ekspertai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas