Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

S.Šoigu šutvės gretos retėja: dėl korupcijos sulaikytas dar vienas rusų generolas

Rusijos tyrėjai sulaikė Leningrado karinės apygardos vado pavaduotoją materialiniam ir techniniam aprūpinimui generolą majorą Valerijų Mumindžanovą dėl kyšininkavimo itin stambiu mastu, skelbia rusų žiniasklaida.
Leningrado karinės apygardos vado pavaduotojas materialiniam ir techniniam aprūpinimui generolas majoras Valerijus Mumindžanovas
Leningrado karinės apygardos vado pavaduotojas materialiniam ir techniniam aprūpinimui generolas majoras Valerijus Mumindžanovas / Socialinių tinklų nuotrauka

Generolui majorui V.Mumindžanovui, tuo metu ėjusiam Rusijos gynybos ministerijos Išteklių aprūpinimo departamento vadovo pareigas, iškelta baudžiamoji byla dėl kyšio paėmimo itin stambiu mastu.

„V.Mumindžanovas padėjo sudaryti sutartis su komercinėmis organizacijomis dėl uniformų tiekimo Rusijos Federacijos gynybos ministerijos interesais, įskaitant „specialiosios karinės operacijos" teritoriją, už daugiau kaip 1,5 mlrd. rublių. Už minėtos pagalbos suteikimą jis gavo ypač didelės vertės kyšį, kurio bendra suma viršijo 20 mln. rublių (201 tūkst. eurų)“, – pranešė Rusijos tyrimų komiteto spaudos tarnyba.

Pasak tyrimo, taip pat nustatyta, kad V.Mumindžanovui ir jo šeimos nariams Maskvoje ir Voroneže priklauso daug nekilnojamojo turto, kurio vertė viršija 120 mln. rublių ir kurio įsigijimo teisėtumas tikrinamas.

Nuo balandžio mėnesio Tyrimų komitetas reguliariai praneša apie Rusijos generolų sulaikymą. Tarp jų yra buvęs Gynybos ministerijos vadovo pavaduotojas Timūras Ivanovas, Gynybos ministerijos pagrindinio personalo departamento vadovas Jurijus Kuznecovas, Gynybos ministerijos pagrindinio ryšių departamento vadovas Vadimas Šamarinas ir buvęs 58-osios armijos vadas Ivanas Popovas. Rugpjūčio 29 d. Tyrimų komitetas pranešė apie buvusio Rusijos gynybos ministro pavaduotojo Pavelo Popovo, kuris kaltinamas sukčiavimu, sulaikymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas