Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sakartvelo opozicija pasmerkė rinkimų rezultatus kaip suklastotus valdančiųjų naudai

Sakartvelo valdančioji partija šeštadienį paskelbė pergalę parlamento rinkimuose, tačiau provakarietiška laikoma opozicija pasmerkė rezultatus kaip suklastotus, o rinkimus – kaip „konstitucinį perversmą“.
Sakartvelo opozicijos atstovai
Sakartvelo opozicijos atstovai / „Scanpix“/AP nuotr.

Jei daliniai rezultatai patvirtins partijos „Sakartvelo svajonė“ pergalę, šalis gali užmegzti glaudesnius ryšius su kaimynine Rusija, o Kaukazo šalies viltims įstoti į Europos Sąjungą (ES) gali būti suduotas didelis smūgis.

Opozicinio Vieningojo nacionalinio judėjimo (UNM), kuris vykdė proeuropietišką kampaniją, lyderė Tina Bokučava sakė, kad rezultatai buvo „suklastoti“, o rinkimai – „pavogti“.

„Tai bandymas pavogti Sakartvelo ateitį, – teigė ji, tvirtindama, kad UNM nepripažįsta rezultatų. – Tikimės, kad opozicija bus vieninga ragindama imtis veiksmų, kurie bus paskelbti artimiausiomis valandomis.“

Partijos „Akhali“ lyderis Nika Gvaramija pavadino tai „konstituciniu perversmu“, kurį įvykdė vyriausybė.

„Sakartvelo svajonė“ neliks valdžioje“, – sakė jis.

Briuselis griežtai kritikavo „Sakartvelo svajonės“ politiką ir teigė, kad rinkimai turės lemiamos įtakos Sakartvelo galimybėms įstoti į ES.

Suskaičiavus beveik visų rinkimų apylinkių balsus, centrinė rinkimų komisija praneša, kad „Sakartvelo svajonė“ pirmauja su 54 proc. balsų, o opozicinis aljansas turi 37 proc. balsų.

Tokiu būdu „Sakartvelo svajonė“ gautų apie 89 vietas 150 narių parlamente – pakankamai, kad galėtų valdyti, bet trūksta iki absoliučios daugumos, kurios ji norėtų, kad galėtų atlikti esminius konstitucinius pakeitimus. Galutinių rezultatų tikimasi sekmadienį.

„Kaip rodo vyriausiosios rinkimų komisijos paskelbti rezultatai, „Sakartvelo svajonė“ užsitikrino tvirtą daugumą“ naujajame parlamente, žurnalistams pareiškė valdančiosios partijos vykdomasis sekretorius Mamuka Mdinaradzė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai