Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sakartvelo opozicija pažadėjo surengti „didžiausius visų laikų“ protestus

Sakartvelo opozicinės partijos sekmadienį paskelbė planus kitą savaitgalį surengti masinį antivyriausybinį mitingą, pasmerkdamos nesąžiningus vietos valdžios rinkimus, kuriuos laimėjo valdančioji partija.
Sakartvelas
Sakartvelas / 123RF.com nuotr.

Sakartvele politinė krizė kilo po 2020 metais įvykusių parlamento rinkimų, o dar labiau paaštrėjo, kai 2004–2013 metais šaliai vadovavęs Michailas Saakašvilis kiek anksčiau šį mėnesį slapčia grįžo į Sakartvelą ir buvo suimtas prieš pirmąjį balsavimo turą.

Provakarietišku reformatoriumi laikomas M.Saakašvilis yra paskelbęs bado streiką dėl savo įkalinimo, kurį laiko politiškai motyvuotu. Nerimą dėl jo būklės yra išreiškusios ir Jungtinės Valstijos.

Sakartvelo centrinė rinkimų komisija sekmadienį paskelbė, kad rinkimus nedidele persvara visose savivaldybėse, išskyrus vieną, laimėjo valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“. Visose šiose savivaldybėse iššūkį valdančiosios partijos kandidatams metė M.Saakašvilio opozicinės partijos „Jungtinis nacionalinis judėjimas“ kandidatai.

„Sveikinu visus su mūsų pergale antrajame ture. Mes laimėjome visose savivaldybėse“, – kalbėdamas per televiziją sakė ministras pirmininkas Iraklis Garibašvilis.

Tačiau opozicija jau pareiškė rezultatų nepripažįstanti. „Jungtinio nacionalinio judėjimo“ pirmininkas ir kandidatas į Tbilisio merus Nika Melija apkaltino „Sakartvelo svajonę“ „pavogus rinkimus“.

Kiek vėliau vakare opozicijos lyderiai kreipėsi į maždaug 1,5 tūkst. šalininkų, susirinkusių prie parlamento, sakydami, kad artimiausiomis dienomis jie keliaus po šalį, kad paskatintų masinį protesto judėjimą prieš „Sakartvelo svajonės“ vyriausybę.

N.Melija paskelbė apie „didžiausią visų laikų protesto mitingą“ Tbilisio centre po savaitės.

„Rinkimai buvo suklastoti, mes nepripažįstame jų rezultatų, – pareiškė jis. – Mes kovosime už teisybę. Mes nesitrauksime.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas