Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sakartvelo prezidentė ragina pirmadienį surengti protestą dėl suklastotų rinkimų rezultatų

Sakartvelo prezidentė Salomė Zurabišvili sekmadienį pasmerkė „visiškai suklastotus šalies parlamento rinkimus“ ir paragino pirmadienį surengti protestą, kad užginčytų oficialius rezultatus, pagal kuriuos pergalę iškovojo valdančioji partija.
Sakartvelo prezidentė Salomė Zurabišvili / Semenova Maria/SIPA / Semenova Maria/SIPA
Sakartvelo prezidentė Salomė Zurabišvili / Semenova Maria/SIPA / Semenova Maria/SIPA

„Tai buvo visiškai suklastoti rinkimai (...) Aš nepripažįstu šių rinkimų. Raginu žmones vienytis ir pasakyti, kad mes nepripažįstame šių rinkimų“, – praėjus dienai po balsavimo per televiziją sakė S. Zurabišvili.

S. Zurabišvili taip pat apkaltino Rusiją prisidėjus prie įtariamo rinkimų klastojimo Sakartvele ir sakė, kad jos šalis tapo „Rusijos specialiosios operacijos“ auka.

„Esame Rusijos specialiosios operacijos, modernios hibridinio karo prieš Sakartvelo liaudį formos, liudininkai ir aukos“, – pažymėjo ji.

Sakartvelo parlamento rinkimuose pergalę iškovojo valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“, sekmadienį pranešė šalies vyriausioji rinkimų komisija. Opozicija anksčiau atmetė balsavimo rezultatus kaip suklastotus.

Tarptautiniai stebėtojai pareiškė, kad Sakartvelo parlamento rinkimus aptemdė spaudimas rinkėjams, įtampa ir nelygios konkurencinės sąlygos, o Europos Parlamento (EP) stebėjo misija teigė mačiusi biuletenių klastojimo ir fizinio smurto prieš stebėtojus atvejus.

Oficialūs rezultatai iš daugiau kaip 99 proc. rinkimų apylinkių parodė, kad „Sakartvelo svajonė“ laimėjo 54,08 proc. balsų, o keturių provakarietiškų opozicinių aljansų sąjunga surinko 37,58 proc., spaudos konferencijoje sakė centrinės rinkimų komisijos pirmininkas Giorgis Kalandarišvilis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai