Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sakartvelo rinkimuose pirmauja provakarietiškų opozicinių partijų aljansas – apklausa

Sakartvelo parlamento rinkimuose nedidelę daugumą turėtų laimėti provakarietiškų opozicinių partijų aljansas, parodė rinkėjų apklausa.
Semenova Maria/SIPA / Semenova Maria/SIPA
Semenova Maria/SIPA / Semenova Maria/SIPA

Politiniams ekspertams vis labiau nerimaujant, kad dabartinė šalies valdančioji partija artėja prie Rusijos, opoziciją palaikančios televizijos stoties užsakymu JAV apklausų bendrovės „Edison Research“ atlikta apklausa parodė, kad keturių opozicinių jėgų aljansas surinko iš viso 51,9 proc. balsų, o valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ – 40,9 proc. balsų.

Balsavimas parlamento rinkimuose, kurie, kaip manoma, bus reikšmingi jaunos demokratijos likimui ir šalies europiniams siekiams, baigėsi 16 val. Grinvičo laiku (19 val. Lietuvos laiku), pranešė Vyriausioji rinkimų komisija.

Parlamento rinkimuose valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“, kaltinama, kad, Rusijai tęsiant karą Ukrainoje, kreipia Tbilisį į glaudesnius ryšius su Maskva, rungėsi su provakarietiškų opozicinių jėgų aljansu.

Briuselis yra įspėjęs, kad nuo šio balsavimo rezultatų priklausys Sakartvelo stojimo į Europos Sąjungą (ES) perspektyvos. 

Visuomenės nuomonės apklausos prieš balsavimą rodė, kad opozicinės partijos greičiausiai surinks pakankamai balsų, kad galėtų sudaryti koaliciją ir iš valdančiųjų gretų išstumti „Sakartvelo svajonę“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai