Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sakartvelo valdančioji partija turėtų laimėti rinkimus – daliniai rezultatai

Sakartvelo valdančioji partija parlamento rinkimuose turėtų nugalėti provakarietiškų opozicinių jėgų aljansą, parodė šeštadienį paskelbti daliniai oficialūs balsavimo rezultatai.
GIORGI ARJEVANIDZE / AFP
GIORGI ARJEVANIDZE / AFP

Suskaičiavus balsus 70 proc. rinkimų apylinkių, vyriausioji rinkimų komisija nurodė, kad valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ pirmauja surinkusi 53 proc. balsų, o opozicinis aljansas pelnė 38,28 proc. balsų.

Kiek anksčiau buvo paskelbti prieštaringi rinkėjų apklausų duomenys.

Sakartvelo vyriausybę palaikančios televizijos atlikta rinkėjų apklausa parodė, kad dabartinė valdančioji partija pirmauja parlamento rinkimuose, nors JAV apklausų bendrovės atlikta rinkėjų apklausa parodė priešingus rezultatus.

Televizijos „Imedi“ užsakymu atliktos rinkėjų apklausos duomenimis, valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“ surinko 56,1 proc. balsų, o keturių opozicinių jėgų aljansas – 35,2 proc. balsų.

Tuo tarpu opoziciją palaikančios televizijos stoties užsakymu JAV apklausų bendrovės „Edison Research“ atlikta apklausa parodė, kad keturių opozicinių jėgų aljansas surinko iš viso 51,9 proc. balsų, o „Sakartvelo svajonė“ – 40,9 proc. balsų.

Pasirodžius „Edison Research“ apklausos rezultatams, Sakartvelo provakarietiškoji opozicija paskelbė laimėjusi rinkimus.

„Sakartvelo žmonės ir Europa nugalėjo“, – žurnalistams pareiškė opoziciniam aljansui priklausančio „Vieningojo nacionalinio judėjimo“ lyderė Tina Bokučava, o prezidentė Salomė Zurabišvili pasveikino su „europietiškojo Sakartvelo“ pergale.

Parlamento rinkimuose valdančioji partija „Sakartvelo svajonė“, kaltinama, kad, Rusijai tęsiant karą Ukrainoje, kreipia Tbilisį į glaudesnius ryšius su Maskva, rungėsi su provakarietiškų opozicinių jėgų aljansu.

Briuselis yra įspėjęs, kad nuo šio balsavimo rezultatų priklausys Sakartvelo stojimo į Europos Sąjungą (ES) perspektyvos. 

Visuomenės nuomonės apklausos prieš balsavimą rodė, kad opozicinės partijos greičiausiai surinks pakankamai balsų, kad galėtų sudaryti koaliciją ir iš valdančiųjų gretų išstumti „Sakartvelo svajonę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai