Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Šaltiniai: Izraelio kariuomenė per reidą Vakarų Krante pražudė 5 palestiniečius

Izraelio kariuomenė per dvi karines operacijas okupuotame Vakarų Krante, kur dėl karo Gazos Ruože padidėjusi įtampa, pražudė penkis palestiniečius, trečiadienį pranešė šaltiniai.
Izraelio ir palestiniečių konfliktas / Majdi Mohammed / AP
Izraelio ir palestiniečių konfliktas / Majdi Mohammed / AP

Per vieną naktinį antskrydį žuvo keturi vyrai pabėgėlių stovykloje netoli Tulkaremo, kuriame Izraeliui suintensyvinus reidus padaugėjo smurto atvejų.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad šie keturi žmonės „žuvo dėl okupantų vykdyto bombardavimo Nur Šamso pabėgėlių stovykloje“.

Tuo metu Izraelio kariuomenės pareiškime sakoma, kad pajėgos „sudavė tikslų smūgį teroristinei kuopelei“ ir nukovė keturis kovotojus, kuriuos įvardijo kaip Muhammadą Shehadę (Muhamadą Šehadę), Muhammadą Kanouahą (Muhamadą Kanuahą), Yazidą Shafą (Jazidą Šafą) ir Namerą Ibrahimą. 

Pareiškime teigiama, kad šie keturi asmenys „bandė padėti sprogstamuosius užtaisus“, nukreiptus prieš šioje teritorijoje veikiančius Izraelio karius.

Oficialios palestiniečių naujienų agentūros „Wafa“ duomenimis, 20–25 metų vyrai buvo nukauti dronu netoli pabėgėlių stovyklos centro.

Per atskirą Izraelio operaciją Džanine, esančiame okupuoto Vakarų Kranto šiaurėje, nuo Izraelio ugnies žuvo žmogus, trečiadienį pareiškė palestiniečių sveikatos apsaugos ministerija.

Pareiškime vyras įvardijamas kaip 23-ejų Nidalas Ziadas al Ameras (Nidalas Ziadas Ameras). 

Vienas Izraelio saugumo pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad N. Z. al Ameras buvo nukautas Izraelio kariuomenei bandant jį sulaikyti dėl jo, kaip kovotojo, veiklos. 

Džaninas ir Tulkaremas laikomi palestiniečių kovotojų grupuočių tvirtovėmis ir dažnai tampa Izraelio reidų taikiniais.

Vakarų Krante, kurį Izraelis yra okupavęs nuo 1967 metų, smurto protrūkiai tęsiasi jau daugiau nei metus, bet suintensyvėjo po to, kai spalio 7 dieną prasidėjo Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ karas Gazos Ruože.

Pasak palestiniečių pareigūnų, pirmadienį per Izraelio reidą Nur Šamse žuvo moteris ir vaikas. Dar keturi žmonės buvo sužeisti.

Balandį per dvi dienas trukusią Izraelio operaciją Nur Šamse žuvo 14 žmonių, pranešė palestiniečių Raudonasis Pusmėnulis.

Palestiniečių sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo spalio 7-osios Vakarų Krante Izraelio pajėgos arba naujakuriai kol kas nužudė apie 560 palestiniečių.

Izraelio duomenimis, palestiniečių kovotojai taip pat surengė daug išpuolių prieš Izraelio karius ir civilius gyventojus Izraelyje ir okupuotame Vakarų Krante, per kuriuos žuvo mažiausiai 15 žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius