Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šaltiniai: V. Zelenskis apsilankys amunicijos gamykloje Pensilvanijoje

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sekmadienį apsilankys amunicijos gamykloje Pensilvanijoje, kur gaminami jo šalies kovai su įsiveržusiomis Rusijos pajėgomis itin svarbūs šaudmenys, sakė keli JAV pareigūnai, kalbėję su anonimiškumo sąlyga.
Ukraine Presidency/Ukrainian Pre / ZUMAPRESS.com
Ukraine Presidency/Ukrainian Pre / ZUMAPRESS.com

V. Zelenskis gamykloje Skrantone turi pradėti intensyvią savaitę Jungtinėse Valstijose, kur taip pat kreipsis į metinę Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją Niujorke, o ketvirtadienį Vašingtone susitiks su JAV prezidentu Joe Bidenu (Džo Baidenu) ir viceprezidente Kamala Harris (Kamala Haris).

Skrantono gamykla yra vienas iš kelių JAV objektų, kur gaminami 155 mm kalibro artilerijos sviediniai, naudojami haubicų sistemose.

Ukraina jau yra gavusi iš JAV daugiau kaip 3 mln. šių sviedinių.

Rusijai jau trečius metus tęsiant karą prieš Ukrainą, V. Zelenskis siekia JAV leidimo naudoti didesnio nuotolio raketų sistemas smūgiams toliau į Rusijos teritoriją.

Kol kas jam nepavyko įtikinti Pentagono ar Baltųjų rūmų sušvelninti suvaržymus. Gynybos departamentas pabrėžia, kad Ukraina jau gali smogti Rusijai savo gamybos dronais. JAV taip pat galvoja apie strategines pasekmes, jei amerikiečių gamybos raketa būtų smogta Rusijos sostinei.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra įspėjęs, kad Rusija kariautų su JAV ir NATO šalimis, jei jos leistų Ukrainai naudoti ilgo nuotolio ginklus.

Vienu metu Ukraina per dieną panaudodavo nuo 6 000 iki 8 000 155 mm sviedinių, todėl ėmė tuštėti JAV sandėliai ir kilo susirūpinimas, kad esamų pajėgumų nebeužtektų JAV kariniams poreikiams, jei kiltų dar vienas didelis įprastinis karas, pavyzdžiui, dėl Taivano.

Reaguodamos JAV vėl paleido papildomų gamybos linijų ir dabar pagamina po daugiau kaip 40 000 155 mm sviedinių per mėnesį. Planuojama gamybą dar labiau padidinti, iki 100 000 sviedinių per mėnesį.

Savo vizito metu V. Zelenskis turėtų susitikti su darbuotojais, padidinusiais 155 mm sviedinių gamybą, ir jiems padėkoti.

Drauge su juo į gamyklą turėtų nuvykti du Pentagono pareigūnai, prastūmę šį gamybos padidinimą – sausumos pajėgų sekretoriaus pavaduotojas įsigijimams, logistikai ir technologijoms Dougas Bushas (Dagas Bušas) ir Pentagono ginkluotės pirkimo vadovas Billas LaPlante'as (Bilas Laplantas). Prie jų turi prisidėti ir Pensilvanijos gubernatorius Joshas Shapiro (Džošas Šapiras).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas