Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 05 19 /09:52

Šaltiniai: V.Zelenskis asmeniškai dalyvaus G-7 susitikime

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis Didžiojo septyneto (G-7) viršūnių susitikime Japonijoje dalyvaus asmeniškai, penktadienį naujienų agentūrai AFP Hirošimoje sakė informuotas šaltinis.
Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis ir JK premjeras Rishi Sunakas
Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis ir JK premjeras Rishi Sunakas / „AFP“/„Scanpix“

Kol kas neaišku, kada Ukrainos vadovas turi atvykti. Anksčiau tikėtasi, kad jis į G-7 lyderius vaizdo ryšiu kreipsis sekmadienį.

Karas Ukrainoje yra svarbiausias trijų dienų aukščiausiojo lygio susitikimo darbotvarkės klausimas; tikimasi, kad jo metu lyderiai pareikš tvirtą vienybės pareiškimą, kuriuo parems Ukrainą, ir pristatys naujas priemones, kuriomis siekiama apriboti Rusijos galimybes finansuoti ir aprūpinti savo karą.

Ukrainos Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas nacionalinei televizijai patvirtino, kad V.Zelenskis dalyvaus šiame viršūnių susitikime.

„Esame tikri, kad mūsų prezidentas bus ten, kur reikės Ukrainai, bet kurioje pasaulio dalyje, spręsti mūsų šalies stabilumo klausimo, – sakė O.Danilovas. – Ten bus sprendžiami labai svarbūs klausimai, tad fizinis dalyvavimas yra nepaprastai svarbus ginant mūsų interesus.“

Tikimasi, kad V.Zelenskio vizitas bus pirmasis jo vizitas į Aziją nuo tada, kai Maskva praėjusių metų vasario mėn. pradėjo plataus masto puolimą prieš Ukrainą, ir įvyks tuo metu, kai Kyjivas ir toliau tikisi Vakarų partnerių karinės paramos prieš labai laukiamą kontrpuolimą.

Didžiausios Ukrainos rėmėjos yra Didžiojo septyneto (G-7) šalys – Kanada, Prancūzija, Vokietija, Italija, Japonija, Jungtinė Karalystė ir Jungtinės Valstijos.

Numatoma V.Zelenskio kelionė į Aziją įvyks po kelionės po keturias šalis Europoje, kur jis palankiai įvertino papildomus pažadus dėl karinės paramos Kyjivo gynybai.

Japonijos užsienio reikalų ministerija ketvirtadienį pranešė, kad V.Zelenskis virtualiai dalyvaus sekmadienį vyksiančioje G-7 sesijoje po to, kai anksčiau šiais metais jį pakvietė Japonijos Ministras Pirmininkas Fumio Kishida.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas