Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šaltinis: įtariamasis išpuoliu peiliu Prancūzijoje bus paguldytas į psichiatrijos ligoninę

Marokietis, kaltinamas sužalojęs keturis žmones per išpuolį panaudojant peilį Prancūzijos rytinio Liono miesto metro, bus perkeltas į psichiatrijos ligoninę, pirmadienį pranešė policijos šaltinis.
Perols: Prancūzijos savivaldybės policija. / Alain ROBERT/SIPA / Alain ROBERT/SIPA
Perols: Prancūzijos savivaldybės policija. / Alain ROBERT/SIPA / Alain ROBERT/SIPA

27 metų vyras buvo sulaikytas po to, kai sekmadienio popietę, kaip įtariama, sužalojo keturis žmones, įskaitant 17-metį.

Prancūzijos politikoje teisėtvarka šiuo metu yra vienas svarbiausių klausimų, o naujausias išpuolis sukėlė aršią kraštutinių dešiniųjų reakciją.

Pareigūnai teigė, kad įtariamajam, kuris kelis kartus buvo gydomas dėl psichikos sutrikimų, prieš dvejus metus buvo įsakyta išvykti iš Prancūzijos.

Keturių nukentėjusiųjų gyvybei pavojus negresia. Pasak policijos šaltinio, dviem asmenims peiliu buvo durta į pilvą, dar vienam – į ranką. Policijos teigimu, sunkiausiai sužeistas 17-metis iš Gvinėjos.

Regiono institucijos pranešė, kad keliems sukrėstiems liudininkams buvo suteikta psichologinė pagalba.

Vietos administracijos pareigūnė Fabienne Buccio (Fabjan Biusjo) sekmadienį sakė, kad įtariamasis yra Maroko pilietis, turintis rimtų psichikos problemų.

„Be policijos įsikišimo situacija galėjo būti dar rimtesnė“, – teigė ji bei pridūrė, kad 2022 metais buvo išduotas įsakymas šį vyrą išsiųsti iš šalies.

Prokurorai pradėjo tyrimą dėl pasikėsinimo nužudyti.

Policijos šaltinis nurodė, kad šiuo metu nėra jokių įrodymų, leidžiančių manyti, kad tai buvo terorizmo aktas.

Kraštutinių dešiniųjų partijos Nacionalinis sambūris (RN) vadovas Jordanas Bardella (Žordanas Bardela) peikė valdžios institucijas už tai, kad užpuolikas nebuvo deportuotas.

„Tie patys sutrikimai, tie patys išpuoliai, tas pats nesaugumas, – rašė jis socialiniame tinkle „X“. – Vyriausybės nesėkmės tęsiasi.“

Gegužės viduryje policija šiauriniame Prancūzijos Ruano mieste nušovė vyrą, įtariamą bandymu įvykdyti išpuolį panaudojant peilį ir geležinį strypą. Vyras buvo alžyrietis, kurio prašymas apsigyventi Prancūzijoje dėl gydymo buvo atmestas ir kuris buvo ieškomas siekiant deportuoti, teigė institucijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas