Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šaltinis: Izraelio žvalgybos vadovas po derybų dėl paliaubų Gazos Ruože išvyko iš Dohos

Izraelio centrinės žvalgybos agentūros „Mossad“ direktorius Davidas Barnea (Davidas Barnėja) po derybų su Kataro tarpininkais dėl paliaubų Gazos Ruože ir įkaitų išlaisvinimo penktadienį išvyko iš Dohos, naujienų agentūrai AFP sakė su derybomis susipažinęs šaltinis.
Izraelio atminimo diena / Gil Cohen-Magen / AP
Izraelio atminimo diena / Gil Cohen-Magen / AP

„Izraelio delegacija, vadovaujama Davido Barnea, išvyko iš Dohos į Izraelį po susitikimų su Kataro tarpininkais dėl „Hamas“ atsako į paliaubas Gazos Ruože“, – sakė šaltinis, kalbėjęs su anonimiškumo sąlyga, dėl derybų jautrumo.

Izraelio manymu, dešimtys per spalio 7-ąją „Hamas“ surengtą išpuolį pagrobtų įkaitų Gazos Ruože tebėra gyvi, o karui nusiaubtoje palestiniečių teritorijoje nusinešant vis daugiau gyvybių abi pusės patiria vis didesnį tarptautinį spaudimą pasiekti susitarimą.

Karas prasidėjo spalio 7-osios „Hamas“ išpuoliu Izraelio pietuose, per kurį, oficialiais duomenimis, žuvo 1 195 žmonės, daugiausia civiliai.

„Hamas“ kovotojai taip pat pagrobė pustrečio šimto įkaitų, iš kurių maždaug pusė, Izraelio teigimu, tebėra Gazos Ruože, įskaitant 42 Izraelio kariuomenės laikomus žuvusiais.

Remiantis „Hamas“ valdomos teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, per Izraelio atsakomąjį puolimą žuvo mažiausiai 38 011 žmonių, taip pat daugiausia civiliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi