Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šaltinis: JAV ir Izraelis surengs virtualų susitikimą dėl galimo įsiveržimo į Rafachą

JAV ir Izraelis pirmadienį surengs virtualų susitikimą dėl žydų valstybės planuojamo puolimo Gazos Ruožo pietuose, pranešė Izraelio šaltinis. 
Ahmed Ibrahim / ZUMAPRESS.com
Ahmed Ibrahim / ZUMAPRESS.com

„Susitikimas numatytas šiandien. Jis vyks internetu. Vėliau šią savaitę gali įvykti asmeninis susitikimas“, – nurodė šaltinis, kalbėdamas su anonimiškumo sąlyga. 

Izraelio ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) buvo sutikęs nusiųsti delegaciją į Vašingtoną aptarti JAV susirūpinimą keliančių klausimų dėl Rafacho.

Tačiau jo biuras praėjusią savaitę atšaukė delegacijos, turėjusios išvykti į Vašingtoną, kelionę, Jungtinių Tautų Saugumo Tarybai priėmus rezoliuciją, kuria reikalaujama nutraukti ugnį Gazos Ruože. JAV tame balsavime susilaikė.

Tąkart B. Netanyahu biuras pareiškė, kad JAV susilaikymas kenkia Izraelio kovai su „Hamas“ ir pastangoms paleisti Gazos Ruože tebelaikomus įkaitus.

Karas Gazos Ruože prasidėjo beprecedenčiu „Hamas“ spalio 7-osios išpuoliu, per kurį Izraelyje, oficialiais duomenimis, žuvo apie 1 160 žmonių, daugiausia civilių.

Islamistų kovotojai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų, iš kurių, Izraelio manymu, Gazoje tebėra apie 130, įskaitant 33, kaip manoma, žuvusius.

Pasak „Hamas“ valdomos palestiniečių teritorijos sveikatos apsaugos ministerijos, nuo to laiko dėl nesiliaujančio Izraelio bombardavimo ir sausumos puolimo Gazos Ruože žuvo mažiausiai 32 782 žmonės, daugiausia moterų ir vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas