Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šaltinis: per Ukrainos žvalgybos operaciją numušti trys rusų sraigtasparniai

Per Ukrainos karinės žvalgybos operaciją Rusijos teritorijoje buvo sunaikinti trys Rusijos sraigtasparniai – Mi-8, Mi-28 ir Ka-226, apie tai naujienų agentūrai „Unian" pranešė šaltinis žvalgybos tarnyboje.
Rusijos sraigtasparniai Mi-28
Rusijos sraigtasparniai Mi-28 / „Wikipedia“

Teigiama, kad apie 3 val. nakties Nacionalinio sraigtasparnių konstravimo centro „Mil“ ir „Kamov“ teritorijoje (Tomilinas, Maskvos sritis, Rusija) nukentėjo rusų sraigtasparniai Mi-28 ir Ka-226.

Ukrainos žvalgybos šaltinio duomenimis, sabotažo metu Kriažo aerodrome Samaroje buvo sunaikintas įvairios paskirties sraigtasparnis Mi-8.

Bendrovė „Mil ir Kamov" yra orlaivių gamybos įmonė, kuri specializuojasi sraigtasparnių (Mi ir Ka linijų) ir kitų rotacinių orlaivių kūrime, gamyboje ir remonte. Įmonę sudaro du mokslinių tyrimų ir plėtros biurai, bandomosios gamybos įmonė, taip pat eksperimentinių tyrimų kompleksas ir bandymų centras.

„Informacija apie gamykloje kilusį gaisrą dėl sprogimų sukėlė platų atgarsį tarp Maskvos srities gyventojų. Tačiau Rusijos valdžia, kaip įprasta, slepia nuo Rusijos gyventojų savo aplaidumo faktus“, – pažymėjo šaltinis.

Anksčiau pranešta, kad praėjusią naktį ir šeštadienį ryte, vykdant Ukrainos karinės žvalgybos operaciją, buvo atakuoti rusų kariniai aerodromai Engelse, Saratovo srityje, Diagileve, Riazanės srityje, ir Olenijoje, Murmansko srityje. Pasak pranešimų, dronų ataka apgadino naftos perdirbimo gamyklą Riazanėje.

Murmansko srities Olenijos aerodrome preliminariai apgadintas tolimojo nuotolio viršgarsinis bombonešis TU-22M3, į kurį pataikė nepilotuojamas orlaivis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas