Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sardinijoje per staigius potvynius žuvo devyni žmonės

Staigūs potvyniai pirmadienį nusinešė devynias žmonių gyvybes Italijos kurortinėje Sardinijos saloje, kai upės išsiliejo ir krantų, o ciklono „Cleopatra“ nešami vėjai ir liūtys daužė automobilius, užliejo namus bei griovė tiltus.
Potvynis Sardinijoje
Potvynis Sardinijoje / Youtube.com stopkadras

Labiausiai nukentėjo Olbijos miestas ir jo apylinkės salos šiaurės rytuose – keltų uostas ir daug turistų vasaros mėnesiais pritraukiantis kurortas.

Trys vienos šeimos nariai žuvo, kai vienas tiltas sugriuvo per jį važiuojant jų automobiliui netoli Olbijos. Tuo tarpu kitame automobilyje, kurį tame mieste nunešė potvynio srautas, buvo rasta negyva motina ir dukra, pranešė naujienų agentūra ANSA, remdamasi pareigūnų informacija.

Trys vienos šeimos nariai žuvo, kai vienas tiltas sugriuvo per jį važiuojant jų automobiliui netoli Olbijos.

Vienas policijos automobilis, kuris lydėjo greitosios pagalbos mašiną, taip pat buvo nuneštas per smarkią liūtį ir vėją.

Trys pareigūnai buvo išgelbėti, tačiau ketvirtasis žuvo.

Tarp aukų taip pat buvo 64 metų moteris, žuvusi potvyniui užliejus jos namą Uraso kaime pietvakarių Sardinijoje, sakoma pranešime.

Aštuntąja auka tapo vyras, kuris, kaip pranešama, žuvo sugriuvus kitam tiltui. Dar viena 90 metų moteris buvo rasta negyva užlietame name netolo Nuoro kalnuotoje centrinėje salos dalyje.

Olbijoje šimtai gyventojų per socialinį tinklą „Facebook“ siūlė žmonėms, kuriems teko palikti savo namus, pernakvoti jų būstuose. Tuo tikslu buvo įkurta speciali paskyra: „Atverkime savo namus bendrapiliečiams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas