Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šaudymo dramą Niutaune išgyvenusios mergaitės šeima sieks 100 mln. JAV dolerių

Kontektikuto valstijoje, Niutauno miesto mokykloje vykusi tragedija JAV gali kainuoti milijonus dolerių. Viena šeima jau nusisamdė advokatą ir nori bylinėtis su valstybe. Ieškinio suma – 100 mln. JAV dolerių, skelbia „ABC news“.
Minimos žudynių aukos
Niutaune nužudyta 20 vaikų ir šeši suaugusieji. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Advokatas Irvingas Pinsky jau užpildė paraišką teismui. Jame išdėstė, jog moksleivė Jill Doe dramos metu buvo mokyklos patalpose, jautė visus įvykius, girdėjo pokalbius, šauksmus, šaudymo garsus, kurie buvo transliuojami per mokykloje esančias viešojo informavimo sistemas. 

Gruodžio 14-ąją psichologinių problemų turėjęs 20-metis Adamas Lanza mokykloje nušovė 20 vaikų ir šešis suaugusiuosius, o galiausiai nusišovė pats. Prieš tai jaunuolis nušovė savo mamą. 

Advokatas teigia, kad byla siekiama ne piniginės naudos, o iš esmės atkreipti valstybės dėmesį ir užkirsti kelią būsimoms tragedijoms. 

„Mano pagrindinis rūpestis yra užkirsti kelią, kad tai nebepasikartotų, Amerikoje turėjome gausybę žudynių. Siekiame, kad Konektikuto mokyklose ir visoje šalyje būtų garantuojamas mokyklų saugumas“, – „ABC News“ teigė advokatas.

I.Pinsky teigimu, jo jaunoji klientė tragedijos dieną girdėjo ir matė gausybę dalykų, kurie ją sukrėtė. Mergaitė patyrė emocinę ir psichologinę traumą. Tikslesnių detalių apie tos dienos įvykius ir mergaitę jis nenorėjo pateikti. 

Advokatas dokumentuose teismui apkaltino valstybę nesugebėjus apsaugoti vaikų. 100 mln. dolerių sumanyta prašyti siekiant atkreipti dėmesį į problemos mastą.

Valstybė turi imunitetą ir daugeliu atveju bylos būna atmetamos, išskyrus tais atvejais, kai kaltinamoji pusė sutinka būti patraukta atsakomybėn. Konektikuto ieškinių komisaro biuras kol kas neatsakė į žiniasklaidos klausimus, mat norėdamas pateikti pretenziją, advokatas visų pirma kreipėsi į šią instituciją. 

Advokatas teigė lauksiantis valstijos institucijų atsakymo ir bylos detalių, kurias turi pateikti generalinė prokuratūra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas