Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Šaudynės poilsio centre: užpuolikas paleido 28 šūvius, sužeidė 9 asmenis, tarp jų – ir du vaikai

Įtariamasis dėl šaudymo, per kurį šeštadienį Mičigano valstijos Ročester Hilso mieste esančioje poilsio zonoje buvo sužeisti mažiausiai devyni žmonės, rastas negyvas netoliese esančiuose namuose, pranešė Ouklando apygardos šerifas Michaelas Bouchardas.
Šaudynės Rochester Hillse
Šaudynės Rochester Hillse / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Įtariamasis, 42 metų vyras, kurio pavardė kol kas neskelbiama, buvo rastas namuose, kuriuose gyveno su motina, po to, kai policija atsekė ginklą iš šaudymo vietos iki adreso, esančio maždaug už pusės mylios nuo nusikaltimo vietos, šeštadienio vakarą per spaudos konferenciją sakė šerifas.

„Savo baisiausiame košmare negalėčiau įsivaizduoti, kad vėl stovėčiau čia ir kalbėčiau apie dar vieną aktyvų šaulį“, – šeštadienio vakarą spaudos konferencijoje sakė M.Bouchardas.

Atrodo, kad įtariamasis privažiavo prie poilsio zonos „Brooklands Plaza Splash Pad“ Ročesterio kalvose, išlipo iš automobilio ir pradėjo šaudyti maždaug už 20 pėdų, kelis kartus peršaudamas, sakė M.Bouchardas. Įtariamasis šaudė „galimai 28 kartus“, sakė šerifas.

Incidentas atrodo atsitiktinis, o valdžios institucijos dar nenustatė išpuolio motyvų, pridūrė jis.

Mažiausiai dvi iš aukų yra vaikai, sakė valdžios institucijos. Vienas iš nukentėjusiųjų, 8 metų berniukas, patyrė šautinę žaizdą galvoje ir yra kritinės būklės, sakė M.Bouchardas. Keturmečiui buvo sužeista šlaunis, jo būklė stabili, sakė jis. Jų 39 metų motina su žaizdomis pilve ir kojoje taip pat buvo kritinės būklės.

Kitų šešių šautinių aukų, įskaitant tris moteris ir tris vyrus nuo 30 iki 78 metų, būklė buvo stabili.

Ročester Hilsas yra maždaug už 27 mylių į šiaurę nuo Detroito.

Iš pradžių valdžios institucijos pateikė prieštaringus duomenis apie tai, kiek žmonių buvo nušauta, nes ligoninės ėmė pranešti apie gydymui atvežtas pašautas aukas. Vėliau šerifas patvirtino, kad buvo pašauti mažiausiai devyni žmonės, įskaitant motiną ir du jos sūnus bei vyrą ir žmoną.

Gubernatorė Gretchen Whitmer pareiškime X paskelbė, kad po šaudymo palaiko ryšius su vietos pareigūnais.

„Man skauda širdį, kai sužinojau apie šaudymą Ročester Hilse“, – rašė ji. „Stebime situaciją, nes gauname naujausią informaciją, ir palaikome ryšį su vietos pareigūnais.“

„Tai puiki bendruomenė, todėl skaudu matyti, kad tai čia įvyko, – sakė Ročester Hilso meras Bryanas Barnettas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius