Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
05 28 /15:20

Saugumo agentūra: per raketų ataką prie Jemeno krantų apgadintas laivas

Prie Jemeno al Chudaidos uosto antradienį per raketų ataką buvo pataikyta į prekinį laivą, pranešė jūrų saugumo bendrovė „Ambrey“.
Laivyba Raudonojoje jūroje / - / AFP
Laivyba Raudonojoje jūroje / - / AFP

Į laivą buvo nutaikytos trys raketos, teigė bendrovė ir pridūrė, jog buvo išsiųstas nelaimės signalas pranešant, kad laive pažeistas krovinių skyrius ir kad į laivą sunkiasi vanduo.

Nelaimės signalu taip pat pranešta, kad laivas svyra, nurodė „Ambrey“. 

Įmonė neidentifikavo laivo ir nepranešė, kiek jame buvo įgulos narių.

Britų Karališkojo karinio jūrų laivyno vadovaujama Jungtinės Karalystės jūrų prekybos operacijų agentūra (UKMTO) teigė, kad „gavo pranešimą apie incidentą“ į pietvakarius nuo al Chudaidos, tačiau nedetalizavo išpuolio pobūdžio.

„Pareigūnai atlieka tyrimą“, – sakoma UKMTO pranešime, kuriame laivams patariama būti atsargiems.

Atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė, tačiau Irano remiami Jemeno husių sukilėliai nuo lapkričio rengia išpuolius prieš su Izraeliu susijusią laivybą Raudonojoje jūroje ir Adeno įlankoje, taip rodydami paramą Gazos Ruožui vykstant Izraelio ir islamistų grupuotės „Hamas“ karui.

Sukilėlių išpuoliai paskatino kai kurias laivybos bendroves plaukti palei pietinę Afriką, kad išvengtų Raudonosios jūros – svarbaus maršruto, kuriuo paprastai vyksta apie 12 proc. pasaulinės prekybos.

Nuo sausio Jungtinės Valstijos ir JK, atsakydamos į išpuolius prieš laivybą, surengė atsakomuosius smūgius prieš husių taikinius Jemene.

Šie smūgiai iš esmės neatgrasė husių, kurie yra pažadėję taikytis į JAV ir britų laivus, taip pat į kitus, plaukiančius į Izraelio uostus.

Pirmadienį JAV karinės pajėgos virš Raudonosios jūros sunaikino droną, paleistą iš husių kontroliuojamos teritorijos Jemene, teigiama JAV Centrinės vadavietės (CENTCOM) pranešime.

Kovą Adeno įlankoje nuskendo trąšų pakrautas laivas, kurį apgadino husių sukilėlių paleistos raketos.

Lapkritį jie užgrobė su Izraeliu siejamą krovininį laivą „Galaxy Leader“ ir 25 tarptautinės įgulos narius.

Antradienį Jungtiniuose Arabų Emyratuose viešintis tarptautiniu mastu pripažintos Jemeno vyriausybės vadovas kritikavo husių išpuolius prieš Raudonosios jūros laivybą.

„Husiai naudojasi“ palestiniečių kova, kad galėtų rengti smūgius, sakė Ahmedas Awadas bin Mubarakas (Ahmedas Avadas bin Mubarakas), teigdamas, kad husių grasinimai Raudonosios jūros laivams prasidėjo dar prieš karą Gazos Ruože.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas