Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
15:39 /16:38

Saugumo šaltinis: po Izraelio smūgių iš Libano į Siriją atvyko šimtai žmonių

Apie 500 žmonių iš Libano atvyko į karo draskomą Siriją, antradienį naujienų agentūrai AFP sakė vienas sirų saugumo pareigūnas.
MAHMOUD ZAYYAT / AFP
MAHMOUD ZAYYAT / AFP

Žmonės bėga dėl intensyviausio Izraelio bombardavimo nuo 2006 metų, kai „Hezbollah“ ir žydų valstybė buvo įsivėlę į niokojantį karą.

„Apie 500 žmonių kirto sieną per Kusairo ir Dabusijos perėjas nuo 16 val. (ir Lietuvos laiku) iki vidurnakčio“, – AFP sakė su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs saugumo pareigūnas.

„Transporto priemonės vis dar kirto sieną ankstyvą rytą“, – pridūrė jis.

Anot pareigūno, žmonės vyksta pas draugus ir pažįstamus Homso mieste ir jo apylinkėse.

Libano „Hezbollah“ grupuotė kovojo kartu su Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) pajėgomis šalies pilietiniame kare ir turi įtakos abiejose sienos pusėse.

Taksi vairuotojas Osama Bilalas, dažnai vežantis klientus per sieną, sakė, kad Masnos sienos perėjimo punkte matė dešimtis automobilių su libanietiškais registracijos numeriais, prigrūstų keleivių ir jų daiktų.

Punktas yra kelyje į Damaską iš Libano rytuose esančio Bekaa slėnio – „Hezbollah“ tvirtovės, kurią pirmadienį bombardavo Izraelis.

Firasas Makki (Firasas Makis), pabėgęs iš Baalbeko regiono, kuriame taip pat įsitvirtinę „Hezbollah“ kovotojai, buvo vienas iš ieškojusių prieglobsčio kitoje sienos pusėje.

„Baalbeko rajone nėra nė vieno miesto, kuris nebūtų tapęs taikiniu, – sakė jis. – Dauguma vyrų liko, bet mes išvykome su moterimis ir vaikais, nes jie yra mūsų prioritetas, o vaikai buvo labai išsigandę.“

Intensyvus bombardavimas, per kurį, Libano sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, žuvo daugiau kaip 550 žmonių, sužadino skaudžius prisiminimus apie vėliausiąjį „Hezbollah“ karą su Izraeliu 2006-aisiais, trukusį kiek daugiau nei mėnesį.

Jungtinių Tautų duomenimis, tais metais į Siriją pabėgo apie 250 tūkst. libaniečių, iš kurių apie 70 tūkst. išvyko į trečiąsias šalis.

„Tai, ką patyrėme per (2006 metų) karą, buvo niekis, palyginti su tuo, ką matėme vakar per vieną dieną“, – sakė F. Makki.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas