Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 03 29 /14:54

Šeimą Kemerovo prekybos centro gaisre praradęs vyras atskleidė, kas užrakino kino salės duris

Kemerovo miesto gyventojas Igoris Vostrikovas, prekybos centre „Žiemos vyšnia“ siautusio gaisro metu praradęs tris vaikus, žmoną ir seserį, pareiškė matęs stebėjimo kamerų vaizdo įrašą. Jame užfiksuota, kad kino salės duris užrakino žiūrovus bandęs išgelbėti vyras, praneša newsru.com. Tuo tarpu kiti aukų artimieji prokuratūrai apskundė gaisrininkų neveiksnumą.
Igoris Vostrikovas
Igoris Vostrikovas / „Scanpix“/AP nuotr.

Anot I.Vostrikovo, vaizdo įraše matyti, kad iš pradžių visos kino teatro salės durys buvo atidarytos. Tačiau pasirodžius dūmams vienas iš žiūrovų nusprendė duris užrakinti.

I.Vostrikovas mano, kad vyras greičiausiai nusprendė palaukti gelbėtojų, tačiau ugniagesiai tuomet, kai dar buvo galima išgelbėti žmones, salėje taip ir nepasirodė. Todėl visi joje buvę asmenys žuvo.

VIDEO: Igoris Vostrikovas pasakoja, kas Kemerovo prekybos centre užrakino kino salės duris

„Visi žmonės išbėgo, tačiau liko tik mūsiškiai, toje salėje, kurioje rodė filmą vaikams. Su vaikais jie judėjo lėčiau. Kai pasiekė išėjimą, koridoriuje buvo tirštas, absoliučiai nepermatomas dūmų sluoksnis.

Kažkoks vyras nusprendė užrakinti duris, užkamšyti plyšius ir laukti gelbėtojų. Tačiau gelbėtojai, kaip žinote, neatvyko“, – internete išplatintame vaizdo įraše kalbėjo I.Vostrikovas.

Anot jo, pats duris užrakinęs vyras sugebėjo išsigelbėti.

Anksčiau pranešta, kad žiūrovai buvo įkalinti kino salėje todėl, jog kasininkai seanso metu užrakino duris ir išėjo savo reikalais. Anot vietos gyventojų, tokiu būdu prekybos centras bando užkirsti kelią į salę patekti asmenims be bilietų.

VIDEO: Artimieji atsisveikino su žuvusiais Kemerovo prekybos centro gaisre

„Man kyla vienas klausimas – kodėl mūsų gubernatorius (Amanas Tulejevas), kai kituose regionuose vyko visokios nelaimės, sakė, kad pas mus viskas gerai, viskas kontroliuojama, galime susitvarkyti su bet kokia problema?“, – klausė I.Vostrikovas.

I.Vostrikovas sakė, kad norėtų bent jau „atgauti artimųjų (kūnus – red.) ir juos palaidoti.“

„O dabar laukiame tris savaites, kadangi jie apdegė taip, jog paprasčiausiai neįmanoma atpažinti“, – sakė jis.

VIDEO: Kemerove įvyko tylus protestas dėl gaisro prekybos centre

Sekmadienį Kemerovo prekybos centre kilusio gaisro metu žuvo 64 žmonės, manoma, kad 41 iš jų – vaikas.

Tyrimų komiteto vadovas Aleksandras Bastrykinas teigė, kad gaisrą greičiausiai sukėlė trumpas elektros sujungimas.

Kaltas pareigūnų neveiksnumas?

Portalas meduza.io praneša, kad I.Vostrikovo tėvai Nadežda Vostrikova ir Igoris Sabadašas miesto prokuratūrai pateikė skundą dėl Rusijos Nepaprastųjų situacijų ministerijos ir Vidaus reikalų ministerijos darbuotojų veiksmų.

Savo pareiškimuose jie teigia, kad praėjus keletui minučių po to, kai 16 val. 3 min. jiems paskambino dukra Aliona ir papasakojo su kitais žiūrovais esanti užrakinta kino salėje, jie buvo ketvirtajame „Žiemos vyšnios“ aukšte.

VIDEO: Sudegęs Kemerovo prekybos centras iš vidaus: tyrėjai renka gaisro įkalčius

N.Vostrikovos ir I.Sabadašo teigimu, ketvirtajame aukšte buvo keturi ugniagesiai, kurie sakė laukiantys specialiųjų pajėgų ir „negalintys ten (į salę – red.) eiti“.

„Atsiklaupiau ant kelių ir pradėjau prašyti: „Vyrukai, išgelbėkite mano vaikus“. Į tai man atsakė abejingai: „Mes niekuo negalime jums padėti. Laukiame gelbėtojų brigados“, – rašo N.Vostrikova.

Sutuoktiniai tikina keletą minučių palaikę ryšį su dukra. „Aš visą laiką palaikiau ryšį su dukra, ji buvo gyva, aš jai sakiau, kad ji laikytųsi ir kvėpuotų, kad juos išgelbės. Aš palaikiau su ja ryšį daugiau nei 10 minučių“, – teigiama I.Sabadašo skunde.

Jo žodžiais, „16 val. 23 min. ugniagesiai vis dar nesiėmė jokių veiksmų“. N.Vostrikovos teigimu, ugniagesiai 16 val. 40 min. pradėjo lėtai veikti.

I.Sabadašas teigė, kad analogišką skundą prokuratūrai pateikė mažiausiai dar viena šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?