Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Serbijos gynybos ministras išlėkė iš posto po seksistinių pastabų žurnalistei

Serbijos gynybos ministras, kuris buvo atleistas dėl seksistinio komentaro apie vieną žurnalistę, sakė, kad supranta užsitraukęs gėdą savo elgesiu, bet lieka ištikimas premjerui ir jo valdančiajai partijai.
Bratislavas Gašičius spaudos konferencijoje
Bratislavas Gašičius spaudos konferencijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Serbija Ministras

Eksministras Bratislavas Gašičius antradienį sakė, kad nederamas elgesys moterų atžvilgiu Serbijoje tebėra labai paplitęs ir kad jis sieks ateityje stengsis kovoti su šia problema.

Televizijos B92 žurnalistė priklaupė priešais ministrą, kad neužstotų vaizdo kameroms, kai ministras sekmadienį kalbėjosi su grupe reporterių per vizitą vienoje gamykloje. B.Gašičius išprovokavo įtūžį, kai pakomentavo: „Man patinka tos žurnalistės, kurios taip lengvai atsiklaupia.“

Premjeras Aleksandras Vučičius pirmadienį paskelbė atleidžiantis B.Gašičių, kuris buvo vienas iš artimiausių jo padėjėjų, sakydamas, kad tokiems komentarams „nėra pateisinimo“.

„Mums reikia apsaugoti Serbijos moteris. Tai buvo įžeidimas visoms moterims Serbijoje“, – pabrėžė A.Vučičius, pridūręs, kad ministras bus oficialiai pakeistas artimiausiomis dienomis.

Žiniasklaidos organizacijos, opozicijos partijos ir lyčių lygybės aktyvistai nedelsdami pasmerkė B.Gašičiaus komentarus.

„Toks pareiškimas neatleistinas ir įžeidžiantis ne vien žurnalistėms, bet ir visoms moterims“, – sakė lyčių lygybės apsaugos komisarė Brankica Jankovič.

48 metų B.Gašičius prieš užimdamas gynybos ministro pareigas pernai balandį dirbo Kruševaco miesto meru.

Jis taip pat yra valdančiosios Serbijos liaudies partijos (SNS) pirmininko pavaduotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas