Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
15:41 /16:38

Sh.Ishiba: Japonija susiduria su sunkiausia saugumo situacija per daug dešimtmečių

Naujasis Japonijos ministras pirmininkas Shigeru Ishiba antradienį pareiškė, kad jo šalis susiduria su sunkiausia regioninio saugumo situacija nuo pat Antrojo pasaulinio karo pabaigos, tačiau konkrečiai nepaminėjo nei Kinijos, nei kitų kaimyninių šalių.
YUICHI YAMAZAKI / AFP
YUICHI YAMAZAKI / AFP

„Mūsų šalį supanti saugumo aplinka yra sudėtingiausia nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos“, – sakė jis per savo pirmąją spaudos konferenciją.

Anksčiau antradienį parlamentas patvirtino jį premjeru.

67 metų Sh.Ishiba yra buvęs gynybos ministras, anksčiau raginęs sukurti Azijos NATO, kad būtų galima reaguoti į spartų Kinijos karinių pajėgų stiprinimą, Šiaurės Korėjos raketų bandymus ir kitas grėsmes saugumui.

„Remdamiesi Japonijos ir JAV aljansu, mes išplėsime draugiškų ir panašiai mąstančių šalių ratą, pasitelkdami diplomatiją ir gynybą, kad užtikrintume taiką Japonijoje ir regione“, – sakė jis žurnalistams antradienį.

Jis taip pat nurodė, kad daug dėmesio skirs kibernetiniam saugumui ir Japonijos žmonių saugumui užsienyje, sieks išspręsti naujų karių trūkumo Japonijos kariuomenėje problemą.

Kalbai pasisukus apie ekonomiką, Sh.Ishiba, kuris palaiko Japonijos banko atsisakymą vykdyti itin laisvą politiką, sakė, kad iš esmės tęs savo pirmtako Fumio Kishidos darbą.

„Japonijos ekonomika stovi ant ribos, ar bus išbrista iš defliacijos. Aš vadovausiu mūsų ekonomikai ir fiskalinei politikai teikdamas pirmenybę defliacijos nutraukimui“, – sakė jis.

Sh.Ishiba, kuris praėjusią savaitę buvo išrinktas valdančiosios partijos lyderiu, pareiškė, kad ketina spalio 27 dieną surengti visuotinius rinkimus, kad sustiprintų savo mandatą.

Antradienį jis pareiškė, kad viešasis ir privatusis sektoriai sieks bendro tikslo – „moterų dalyvavimo visuose sprendimų priėmimo procesuose visose organizacijose“.

Tačiau jo paties anksčiau pristatytame 20 narių kabinete yra tik dvi moterys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas