Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Siaubingas incidentas: skrydžio metu mirė „Turkish Airlines“ pilotas

Oro bendrovės „Turkish Airlines“ lėktuvas „Airbus A350“ avariniu būdu nusileido Niujorko JFK oro uoste po to, kai skrydžio metu kapitonas Ilcehinas Pehlivanas staiga pasijuto blogai ir mirė.
Skrydžio metu mirė „Turkish Airlines“ lėktuvo pilotas Ilcehinas Pehlivanas
Skrydžio metu mirė „Turkish Airlines“ lėktuvo pilotas Ilcehinas Pehlivanas / 123RF.com/Twitter

Remiantis pranešimais, trečiadienio rytą iš Sietlo (JAV) pakilusiame „Turkish Airlines“ lėktuve netrukus po pakilimo įvyko kritinis incidentas. Kapitonas I.Pehlivanas prarado sąmonę ir, nepaisant visų bandymų jį atgaivinti, jo išgelbėti nepavyko, skelbia portalas „Turkiye Today“.

„Turkish Airlines“ atstovas spaudai Yahya Ustunas socialinėje žiniasklaidoje paskelbė žinią: „Skrydžio metu mūsų lėktuvo „Airbus A350“, kurio registracijos numeris TC-LGR, skrendančio maršrutu TK204 iš Sietlo į Stambulą, kapitonas Ilcehinas Pehlivanas prarado sąmonę. Po to, kai pirminė medicininė pagalba lėktuve buvo nesėkminga, pilotų kabinos įgula, kurią sudarė vienas kapitonas ir vienas antrasis pilotas, nusprendė atlikti avarinį nusileidimą. Deja, mūsų kapitonas mirė prieš nusileidimą.“

Nuo 2007 m. „Turkish Airlines“ dirbusiam kapitonui I.Pehlivanui buvo 59 metai. 2024 m. kovo 8 d. Generalinio civilinės aviacijos direktorato įgaliotame aviacijos medicinos centre jam buvo atliktas įprastinis sveikatos patikrinimas, kurio metu nenustatyta jokių sveikatos problemų, dėl kurių jis negalėtų eiti savo pareigų.

Skrydis buvo nukreiptas į Niujorką, ir dedamos pastangos, kad keleiviai iš ten pasiektų Turkiją.

Savo pareiškime atstovas spaudai „Turkish Airlines“ vardu pareiškė užuojautą: „Linkime mūsų kapitonui amžinos ramybės ir kantrybės jo gedinčiai šeimai, taip pat visiems jo kolegoms ir artimiesiems.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas