Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiaurės Airijos vyriausybei vadovauti pasiūlytas Paulas Givanas

Šiaurės Airijos parlamento narys Paulas Givanas tarp nauju šios Jungtinės Karalystės provincijos vyriausybės vadovu, kai atsistatydins dabartinė pirmoji ministrė Arlene Foster, antradienį pranešė Demokratinė unionistų partija (DUP).
Paulas Givanas
Paulas Givanas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Naujasis DUP lyderis Edwinas Pootsas per „Twitter“ pranešė, kad 39 metų P.Givanas, palaikantis griežtąją junionistų liniją, perims postą iš A.Foster, nuverstos per partijos maištą dėl jos esą netinkamo vadovavimo su „Brexitu“ susijusiems procesams.

A.Foster balandį paskelbė atsistatydinsianti, didėjant pykčiui dėl „protokolo“, taikomo Šiaurės Airijai po Britanijos išstojimo iš Europos Sąjungos.

Ši sausį įsigaliojusi tvarka faktiškai paliko provinciją susietą su Europos Sąjungos muitų sąjunga ir bendrąja rinka, o Šiaurės Airijos uostuose buvo įkurti nauji muitinės patikros punktai.

Daugelis griežtosios linijos unionistų teigia, kad ši tvarka iškreipia Šiaurės Airijos padėtį Jungtinėje Karalystėje ir didina tikimybę, kad regionas prisijungs prie Airijos Respublikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas