Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiaurės Korėja šiltai priėmė Rusijos gynybos ministerijos delegaciją

Šiaurės Korėja patiesė raudonąjį kilimą Rusijos gynybos ministrui, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.
Sergejus Šoigu Šiaurės Korėjoje
Sergejus Šoigu Šiaurės Korėjoje / AP/„Scanpix“ nuotr.

Šiaurės Korėjoje pirmą kartą nuo pandemijos pradžios lankosi Maskvos ir Pekino delegacijos.

Pchenjanas ketvirtadienį minės 70-ąsias 1953 metų liepos 27 dieną pasirašytų paliaubų metines, Šiaurės Korėjoje vadinamas Pergalės diena.

Antradienio vakarą Pchenjano tarptautiniame oro uoste, skambant Rusijos himnui, gynybos ministras Sergejus Šoigu ir jo delegacija buvo šiltai sutikti, pranešė Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

„Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos ir Rusijos Federacijos vėliavos plevėsavo ant stiebų, o Korėjos liaudies armijos (KPA) garbės sargyba išsirikiavo stotyje prieš terminalą“, – paskelbė KCNA.

S.Šoigu pasitiko Šiaurės Korėjos kolega Kang Sun Namas, o oficialiojo laikraščio „Rodong Sinmun“ paskelbtose nuotraukose matyti šimtai uniformuotų KPA karių, išsirikiavusių oro uoste ir laikančių rusus sveikinančius plakatus.

Šiaurės Korėjos žmonės išreiškė visišką paramą Rusijos kariuomenei ir žmonėms, „kovojantiems, kad apgintų savo šalies suverenias teises, plėtrą ir interesus“, pridūrė KCNA.

Rusija, istorinė Pchenjano sąjungininkė, yra viena iš nedaugelio šalių, palaikančių draugiškus santykius su Šiaurės Korėja.

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas tvirtai remia Maskvos invaziją į Ukrainą. Pchenjanas, JAV teigimu, parduoda Rusijai daug raketų ir artilerijos sviedinių.

Seulo „Ewha“ universiteto profesorius Park Won-gonas sakė, kad tai, jog Rusijos gynybos ministras skrido į Pchenjaną tuo metu, kai jo šalyje vyksta karas, yra labai reikšminga.

„Nors nepaprastoji karantino sistema tebegalioja, Kim Jong Unas galėjo pajusti poreikį ką nors parodyti savo žmonėms per Pergalės dienos iškilmes“, – naujienų agentūrai AFP sakė Park Won-gonas.

Jis pridūrė, kad kinai ir rusai savo dalyvavimu galėtų pasiųsti tvirtą ir vieningą signalą Jungtinėms Valstijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas