Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Šiaurės Korėja teigė sėkmingai išbandžiusi keletą kovinių galvučių nešti galinčių raketų

Šiaurės Korėja teigia sėkmingai išbandžiusi keletą kovinių galvučių nešti galinčių raketų, ketvirtadienį pranešė oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA). 
STR / AFP
STR / AFP

Pchenjanas „birželio 26 dieną sėkmingai atliko individualių mobiliųjų kovinių galvučių atskyrimo ir valdymo kontrolės bandymą“, pranešė KCNA ir pridūrė, kad „individualios mobiliosios kovinės galvutės buvo teisingai nukreiptos į tris koordinuotus taikinius“.

„Bandymu siekiama užtikrinti MIRV pajėgumus“, – sakoma pranešime, kuriame turima omenyje galimybė viena balistine raketa paleisti kelias kovines galvutes.

Pareiškimas paskelbtas praėjus dienai po to, kai Pietų Korėjos kariuomenė pranešė, kad Šiaurės Korėja išbandė, manoma, hipergarsinę raketą, tačiau paleidimas baigėsi sprogimu ore.

Raketa pakilo iš Pchenjano ar jo apylinkių teritorijos apie 5 val. 30 min. (trečiadienį 23 val. 30 min. Lietuvos) laiku. Pietų Korėjos ir JAV žvalgybos agentūros šiuo metu atlieka išsamią analizę, sakoma Seulo Jungtinio štabų vadų komiteto pareiškime.

Seulo pareigūnas nurodė, kad hipergarsinės raketos bandymas baigėsi nesėkme, jai nuskriejus maždaug 250 km atstumą.

Pareigūnas teigė, kad iš raketos sklido daugiau dūmų nei įprastai, todėl gali būti, kad raketa susidūrė su degimo problemomis, ir pridūrė, kad ji galėjo būti varoma kietuoju kuru.

Japonija taip pat patvirtino, kad raketa buvo paleista, o šalies pakrančių apsaugos tarnyba pranešė, kad raketa nukrito Japonijos jūroje, dar vadinamoje Rytų jūra.

Anot KCNA, bandymas „atliktas naudojant vidutinio nuotolio kietojo kuro balistinės raketos pirmosios pakopos variklį 170–200 km spinduliu“.

„Nuo raketos atsiskyrusio klaidinamojo objekto veiksmingumą taip pat patvirtino priešlėktuvinis radaras“, – sakoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius