Su 15 diena! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
12:41

Šiaurės Korėjos kariai – karo fronte Ukrainoje: kiek tai pavojinga

Kiek reali yra grėsmė, kad Rusijos kariuomenė bus sustiprinta kariais iš Šiaurės Korėjos. Leidinys „New Voice“ (NV) tai aiškinosi su Ukrainos vyriausybės pareigūnų, gynybos pajėgų ir karinių ekspertų pagalba.
Parade demonstruoti Šiaurės Korėjos tankai
Parade demonstruoti Šiaurės Korėjos tankai / Stopkadras

Keli tūkstančiai karių iš Šiaurės Korėjos šiuo metu apmokomi Rusijoje, o iki metų pabaigos jie gali būti perkelti į fronto liniją Ukrainoje. Šią informaciją neseniai paskelbė laikraštis „The Washington Post“, remdamasis anoniminiu Ukrainos karinės žvalgybos tarnybos atstovu.

Be to, spalio 13 d. Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis oficialiai pareiškė: „Matome, kad Rusijos ir tokių režimų, kaip Šiaurės Korėjoje, sąjunga stiprėja. Tai nebėra tik ginklų perdavimas. Iš tikrųjų kalbama apie žmonių iš Šiaurės Korėjos perdavimą okupanto karinėms pajėgoms.“

Ir iš tiesų: informuoto NV šaltinio gynybos pajėgose duomenimis, keli tūkstančiai Šiaurės Korėjos kariškių šiuo metu apmokomi Rusijos Tolimuosiuose Rytuose. O toliau Maskva gali įtraukti šiuos Šiaurės Korėjos karius į Rusijos pasienio teritorijas, kad atlaisvintų savo rezervus karui. Kartu laikraščio pašnekovas neatmetė scenarijaus, pagal kurį Kremlius korėjiečių karius gali pasiųsti į fronto liniją net kaip šturmo pėstininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant