Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiaurės Korėjos lyderis paragino išplėsti karinio atgrasymo pajėgumus

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas paragino išplėsti karinio atgrasymo pajėgumus, siekiant atremti tai, ką Pchenjanas vadina „įnirtinga JAV ir Pietų Korėjos agresija“, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida.
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas
Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas / „Reuters“/„Scanpix“

Pchenjanas šiuos metus pradėjo atlikdamas keletą ginklų bandymų, įskaitant, anot valstybinės žiniasklaidos, branduolinius ginklus galinčių nešti povandeninių dronų ir dviejų tarpžemyninių balistinių raketų paleidimą.

Oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra KCNA pranešė, kad pirmadienį Kim Jong Unas dalyvavo Centrinės karinės komisijos posėdyje, kuriame buvo aptarti būdai, kaip „susidoroti su JAV imperialistinių ir Pietų Korėjos marionetinių išdavikų veiksmų, kuriais siekiama pradėti agresyvų karą, eskalavimu“.

Jis įsakė greičiau ir praktiškiau stiprinti šalies atgrasomuosius pajėgumus.

Praėjusiais metais Šiaurės Korėja paskelbė esanti „negrįžtama“ branduolinė galia, o Kim Jong Unas neseniai paragino „eksponentiškai didinti“ ginklų, įskaitant taktinius branduolinius ginklus, gamybą.

Anksčiau šiais metais Kim Jong Unas taip pat įsakė Šiaurės Korėjos kariuomenei suintensyvinti pratybas ir pasirengti „tikram karui“.

Reaguodami į tai, Vašingtonas ir Seulas suintensyvino bendradarbiavimą gynybos srityje ir surengė bendras karines pratybas, kuriose, be kita ko, dalyvavo pažangūs nesusekami („stealth“) naikintuvai.

Tokias pratybas Šiaurės Korėja laiko invazijos repeticijomis ir antradienį jas pavadino įnirtingomis pratybomis, „imituojančiomis totalinį karą prieš“ Pchenjaną.

Antradienį Pietų Korėja taip pat apkaltino Šiaurės Korėją neatsakingumu po to, kai Pchenjanas praėjusią savaitę nutraukė karštosios linijos ryšį su Seulu.

Pietų Korėjos susivienijimo ministras Kwon Young-se žurnalistams teigė, kad Šiaurės Korėja jau penkias dienas neatsiliepia į du kartus per dieną rengiamus skambučius karine karštąja linija ir Korėjos ryšių kanalu.

Susisiekimas buvo nutrauktas kitą dieną po to, kai Seulas apkaltino Pchenjaną, kad šis toliau neleistinai naudojasi bendru pramoniniu kompleksu Šiaurės Korėjos Kesongo mieste.

Pietų Korėja pareiškė, kad Šiaurės Korėja atsisakė priimti jos raginimą nutraukti veiklą gamykloje, kuri kažkada buvo laikoma susitaikymo simboliu.

2016 metais Seulas pasitraukė iš jos po Šiaurės Korėjos branduolinio bandymo, teigdamas, šis kompleksas padeda finansuoti Pchenjano vykdomas ginklų programas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas