Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Korėjos žiniasklaida: Kim Jong Unas apžiūrėjo raketų bazes ir balistinius ginklus

Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas (Kim Čen Unas) apžiūrėjo strateginę raketų bazę, trečiadienį pranešė valstybinė žiniasklaida, kurios paskelbtose nuotraukose matyti, kaip jis apžiūri didžiausių ir galingiausių šalies tarpžemyninių balistinių ginklų transportavimo ir paleidimo priemones.
STR / AFP
STR / AFP

Kim Jong Uno apsilankymas bazėje įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai Pietų Korėjos žvalgybos agentūra pranešė, kad Pchenjanas išsiuntė į Rusiją dvi savo brigadas kovai su Ukraina, taip įtvirtindamas karinį aljansą su Maskva.

Šiaurės Korėjos vadovas „išnagrinėjo pasirengimą strateginio atgrasymo veiksmams, tiesiogiai susijusiems su šalies saugumu“, pranešė oficialioji Korėjos centrinė naujienų agentūra (KCNA).

Valstybinėje žiniasklaidoje paskelbtose nuotraukose Kim Jong Unas, vilkintis jam įprastą juodą odinę striukę, stovėjo priešais didžiules kietojo kuro tarpžemynines balistines raketas „Hwasong-18“.

Jis taip pat buvo nufotografuotas šalia vidutinio ir ilgojo nuotolio hipergarsinių raketų, kurias dėl netaisyklingos skrydžio trajektorijos sunku perimti.

Kim Jong Unas patikrino „svarbias su paleidimu susijusių įrenginių funkcijas ir pajėgumus raketų bazėse“, teigė KCNA.

Agentūra pridūrė, kad jis pagyrė šalies raketines pajėgas už jų svarbų vaidmenį atgrasant nuo karo, sakydamas, kad tai yra vienas svarbiausių prioritetų.

Pasak KCNA, jį lydėjo jo įtakingoji sesuo Kim Yo Jong (Kim Jo Čen) ir kariuomenės pareigūnai.

„Didėjanti grėsmė“

„JAV strateginės branduolinės priemonės kelia vis didesnę grėsmę Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos saugumo aplinkai“, – KCNA citavo Kim Jong Uno žodžius.

Todėl labai svarbu, kad „KLDR dar labiau sustiprintų savo karinio atgrasymo priemones ir imtųsi visapusiškos ir griežtos branduolinių pajėgų atoveiksmio laikysenos“.

KCNA pridūrė, kad Kim Jong Unas pabrėžė būtinybę toliau modernizuoti ir stiprinti strategines raketų bazes.

Šią savaitę Pietų Korėjos žvalgybos agentūra paskelbė palydovines nuotraukas, kuriose, pasak jos, matyti, kad 1,5 tūkst. elitinių specialiųjų pajėgų karių iš Šiaurės Korėjos treniruojasi Rusijoje prieš siuntimą į karo Ukrainoje frontą.

JAV ir NATO dar nepatvirtino šio dislokavimo, o Pchenjanas ir Maskva tai neigia.

Ukrainos žiniasklaida pranešė, kad antradienį prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, jog dvi Šiaurės Korėjos brigados, kurių kiekvienoje yra iki 6 tūkst. karių, treniruojasi Rusijoje.

Antradienį Rusijos „Telegram“ kanalas „Astra“ taip pat paskelbė įrašus, kuriuose esą matyti Rusijos ir Šiaurės Korėjos kariai. Garso įraše girdimos tokios frazės kaip „esu pavargęs“ ir „vėluojame“, sakomos su Šiaurės Korėjos akcentu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento