Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 04 27 /18:21

Šiaurės Lenkijos miške rastos į raketą panašaus objekto nuolaužos

Lenkijoje, netoli Bydgoščiaus miesto, miške rastos karinio objekto nuolaužos. Ketvirtadienio popietę privatus transliuotojas RMF pranešė, kad objektas nukrito bandant Lenkijos priešlėktuvinės gynybos sistemas.
Raketos nuolaužos
Raketos nuolaužos / Kyjivo sritties policijos vadovo A.Nebytovo paskelbta nuotr.
Temos: 2 Lenkija Raketa

RMF, kuris nenurodė savo šaltinių, teigė, kad pareigūnai dar nežino, koks tai buvo objektas. Anksčiau ji, nenurodydama šaltinių, pranešė, kad objektas galėjo būti raketos „oras-oras“ dalis ir greičiausiai priklausė Lenkijos kariuomenei.

Ketvirtadienį ryte apie rastą objektą paskelbė oficiali Lenkijos gynybos ministerijos paskyra tviteryje:

„Rastos neatpažinto karinio objekto liekanos. Situacija nekelia grėsmės vietos gyventojų saugumui.“

Lenkija yra įspėta dėl galimo ginkluotės išplitimo iš karo kaimyninėje Ukrainoje, ypač po to, kai praėjusių metų lapkritį netoli sienos žuvo du žmonės. Varšuvos vertinimu, tai buvo neteisingai paleista Ukrainos priešlėktuvinės gynybos raketa.

Teritorija, kurioje šią savaitę buvo rastas objektas – Zamosco kaimo apylinkės netoli šiaurinio Bydgoščiaus miesto – yra už kelių šimtų kilometrų nuo Lenkijos sienų su Ukraina, Baltarusija ir Rusijos Kaliningrado eksklavu.

„Operacijų vietoje sprogimų ar sprogmenų pėdsakų nerasta, – sakoma Gdansko apygardos prokuratūros pareiškime. - Tiriamos įvairios hipotezės dėl užtikrintų įkalčių“.

Trečiadienį miško keliuku į įvykio vietą važiavo ekskavatorius, lydimas sprogmenų neutralizavimo ekspertams priklausančio sunkvežimio, parodė privataus transliuotojo TVN24 filmuota medžiaga. Iki ketvirtadienio maždaug šešių metrų skersmens duobė buvo užpilta smėliu.

RMF teigė, kad jos šaltiniai pastebėjo, jog netoli tos vietos, kuri yra netoli Lenkijos kariuomenės naudojamo oro uosto, buvo remontuojami naikintuvai.

Gynybos ministerija teigė, kad situacija nekelia grėsmės gyventojų saugumui.

Karinė policija, regioninė policija, Zamosco kaimo meras ir vyriausybės atstovas spaudai atsisakė pateikti daugiau komentarų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento