Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Šiaurės rytų Kinijoje liūtys pareikalavo 14 gyvybių

Kinijos šiaurės rytų Dzilino provinciją užklupus smarkioms liūtims žuvo mažiausiai 14 žmonių, sekmadienį pranešė valstybinė žiniasklaida.
Potvynis Kinijoje
Potvynis Kinijoje / „AP“/„Scanpix“
Temos: 3 Liūtis Lietus Kinija

Pastarosiomis savaitėmis Kiniją užklupo rekordiškai smarkios liūtys, o Pekinas penktadienį pranešė, kad praėjusį mėnesį dėl gamtos stichijų žuvo arba dingo 147 žmonės.

Sekmadienį valstybinis transliuotojas CCTV, remdamasis vietos institucijomis, pranešė apie dar 14 mirčių ir vieną dingusį asmenį po smarkių liūčių šiaurės rytų Šulano mieste.

VIDEO: Kinijos šiaurėje gyvenvietes ir gamtą niokoja potvyniai

Valstybinė naujienų agentūra „Xinhua“ pranešė, kad smarkios liūtys regione iš esmės baigėsi. Beveik 19 000 žmonių evakuota ir įkurta 21 laikina vieta gyventojams prisiglausti.

Po audros „Doksuri“, kuri kaip taifūnas smogė žemyninei Kinijai ir pasuko į šiaurę, prasidėjusios liūtys yra smarkiausios nuo tada, kai prieš 140 metų buvo pradėti registruoti tokie duomenys.

Po didžiulės liūties, kuri sunaikino infrastruktūrą ir užtvindė ištisus rajonus, tebevyksta valymo darbai.

Valdžia įspėjo, kad vietomis dviejų didžiųjų upių Heilongdziange ir Dziline vandens lygis viršijo pavojaus ribą, pranešė „Xinhua“.

Pastarosiomis savaitėmis milijonai žmonių visame pasaulyje nukentėjo nuo ekstremalių oro sąlygų ir užsitęsusių karščio bangų. Mokslininkai teigia, kad šiuos reiškinius dar labiau sustiprina klimato kaita.

Pareigūnai šeštadienį taip pat pranešė, kad mažiausiai 10 žmonių žuvo per potvynius viename Hebėjaus provincijos mieste, kuriame evakuota daugiau kaip 1,5 mln. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas