Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 03 07 /18:39

Šimtą tūkstančių viršijęs užsikrėtusiųjų koronavirusu skaičius pasaulyje toliau didėja

Bendras užsikrėtusiųjų koronavirusu COVID-19 skaičius pasaulyje toliau didėja ir šeštadienio ryte pasiekė 100,84 tūkst. žmonių, pranešė Honkongo dienraštis „The South China Morning Post“.
Koronavirusas Kinijoje
Koronavirusas Kinijoje / „Scanpix“ nuotr.

Kinijai teko 80,651 tūkst. patvirtintų užsikrėtimo atvejų, o už Kinijos ribų užsikrėtusiųjų skaičius per parą padidėjo 2,8 tūkst. iki 20,189 tūkst. žmonių.

Koronaviruso aukų skaičius už žemyninės Kinijos ribų per parą padidėjo nuo 344 iki 413 žmonių: 197 žmonės mirė Italijoje, 124 – Irane, 42 – Pietų Korėjoje, 14 – Jungtinėse Valstijose, 12 – Japonijos teritorijoje (įskaitant šešis kruizinio laivo „Diamond Princess“ keleivius), septyni – Prancūzijoje, o trys – Ispanijoje.

Po du mirties atvejus buvo užfiksuota Didžiojoje Britanijoje, Honkonge, Australijoje ir Irake, o po vieną – Tailande, Šveicarijoje, Ekvadore, Taivane, Filipinuose ir San Marine.

Už Kinijos ribų daugiausia užsikrėtusiųjų – 6,593 tūkst. žmonių – nustatyta Pietų Korėjoje, 4,747 tūkst. – Irane, 4,636 tūkst. – Italijoje, o 1,054 tūkst. – Japonijos teritorijoje (įskaitant 706 žmones Jokohamoje karantinuotame laive „Diamond Princess“).

Vokietijoje koronavirusu užsikrėtė 534 žmonės, Prancūzijoje – 423, Ispanijoje – 261, Jungtinėse Valstijose – 213, Didžiojoje Britanijoje – 163, Singapūre – 130, Belgijoje – 109, Honkonge – 107, o Švedijoje – 101.

Po bent vieną užsikrėtimo atvejį taip pat nustatyta dar 80 pasaulio šalių ir teritorijų.

Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

Koronavirusu užsikrėtė Italijos demokratų partijos lyderis

18:39

Italijos demokratų partijos lyderis Nicola Zingaretti šeštadienį pranešė užsikrėtęs koronaviru.

„Gydytojai man pranešė, kad užsikrėčiau koronaviru, – feisbuke paskelbtoje vaizdo žinutėje sakė politikas. – Jaučiuosi neblogai, tačiau artimiausias kelias dienas turėsiu pabūti namuose. Tęsiu darbus namuose.“

Demokratų partija – viena didžiausių Italijoje. Šiuo metu jis priklauso valdančiajai koalicijai su „Penkių žvaigždžių“ judėjimu.

Irane – 21 naujas mirties nuo koronaviruso atvejis, per 1 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų

18:37

Iranas šeštadienį pranešė, jog per pastarąsias 24 valandas nuo naujojo koronaviruso šalyje mirė dar 21 žmogus, o užsikrėtė – 1076 žmonės.

Taigi mirusiųjų padaugėjo iki 145, o bendras užsikrėtusiųjų skaičius pasiekė 5823 žmones.

„Šiuo metu yra hospitalizuota daugiau nei 16 tūkst. žmonių, kurie, kaip įtariama, gali būti užsikrėtę“, – per spaudos konferenciją, kuri buvo transliuota per televiziją, pareiškė sveikatos apsaugos ministerijos atstovas Kianoushas Jahanpouras.

Jis pridūrė, jog 1669 žmonės, kuriems buvo patvirtintas užsikrėtimas koronavirusu, jau pasveiko.

Susirgimą COVID-19 sukeliančio koronaviruso židinys Irane yra antras didžiausias pasaulyje po Kinijos, kur ši liga prasidėjo. 

Stengiantis stabdyti virusą, visame Irane iki balandžio pradžios uždarytos mokyklos ir universitetai, atšaukti dideli kultūriniai ir sporto renginiai, sutrumpintos darbo valandos. Virusas jau yra išplitęs į visas Irano provincijas, kurių yra 31.

Kosta Rikoje patvirtintas pirmasis Centrinėje Amerikoje užsikrėtimo koronavirusu atvejis

16:10

Į Kostą Riką atvykusiai turistei iš Jungtinių Valstijų buvo diagnozuotas naujasis koronavirusas ir tai yra pirmasis ligos atvejis Centrinėje Amerikoje, penktadienį pranešė šalies sveikatos apsaugos ministras.

49 metų moteris virusu užsikrėtė prieš tai, kai kovo 1 dieną atvyko į šalį, nurodė Danielis Salasas.

Jo teigimu, šiuo metu moteris yra „griežtomis izoliacijos sąlygomis“ laikoma viešbutyje sostinėje San Chosė kartu su savo vyru. Skelbiama, kad pastarasis Niujorke turėjo kontaktą su žmonėmis, kuriems anksčiau buvo patvirtintas užsikrėtimas virusu.

„Vyrui nepasireiškė jokių simptomų. Moteriai jie pasireiškė, tačiau yra lengvi. Ji kenčia nuo viduriavimo ir pilvo skausmų“, – per spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo ir Kosta Rikos prezidentas Carlosas Alvarado, sakė ministras.

Skelbiama, kad šiuo metu tyrimai atliekami penkiems asmenims, kurie turėjo artimą kontaktą su amerikiečių pora.

Dėl viruso popiežiaus sekmadieninė „Viešpaties angelo“ malda bus transliuojama internetu

16:09

Vatikanas šeštadienį pranešė, kad popiežius Pranciškus sekmadienį nesakys „Viešpaties angelo“ maldos per langą kreipdamasis į susirinkusiuosius Šv. Petro aikštėje, o malda bus tiesiogiai transliuojama internetu Vatikano portale.

„Malda bus tiesiogiai transliuojama internetu „Vatican News“ portale ir bus rodoma ekranuose Šv. Petro aikštėje“, – nurodė Vatikanas.

Vatikanas yra pažadėjęs peržiūrėti 83 metų pontifiko tvarkaraštį, kad būtų „išvengta naujojo viruso plitimo“.

Argentinoje gimęs popiežius jau daugiau nei savaitę negaluoja dėl peršalimo. Prieš savaitę pontifiką per maldą ištiko du kosulio priepuoliai.

Vatikanas skelbia, jog malda bus įrašyta bibliotekoje, esančioje Apaštalų rūmuose prie Šv. Petro aikštės.

Šiuo metu didžiąją dalį savo laiko popiežius leidžia Šv. Mortos svečių namuose atskiroje Vatikano dalyje.

Dviem konferencijos, kurioje dalyvavo JAV viceprezidentas, dalyviams nustatytas COVID-19

15:10

Dviem asmenims, kurie dalyvavo proizraelietiškos lobistų grupės surengtoje konferencijoje Vašingtone, nustatytas naujasis koronavirusas COVID-19. Konferencijoje taip pat dalyvavo JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as, valstybės sekretorius Mike'as Pompeo ir dešimtys parlamentarų.

Įtakingas Amerikos ir Izraelio viešųjų reikalų komitetas (AIPAC) konferencijos dalyviams, pranešėjams ir Kongreso narių biurams išsiųstame elektroniniame laiške nurodo, kad užsikrėtusieji į kovo 1–3 dienomis vykusią konferenciją atvyko iš Niujorko.

„Mes patvirtinome, kad mažiausiai dviem konferencijos dalyviams iš Niujorko nustatytas koronavirusas“, – tviteryje pranešė AIPAC.

Pareigūnai penktadienį pranešė, jog Niujorko valstijoje buvo nustatyti 22 nauji koronaviruso atvejai. Bendras jų skaičius pasiekė 44-is.

Minėta kasmetinė konferencija suburia visų politinių pažiūrų atstovus, kurie reiškia paramą Izraelio valstybei.

Skaičiuojama, kad šiais metais joje dalyvavo apie 18 tūkst. žmonių.

Paprastai konferencijoje dalyvauja apie du trečdalius Kongreso narių.

Maltoje nustatytas pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis

14:19

Malta šeštadienį pranešė patvirtinusi pirmąjį šalyje užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejį: užsikrėtė italų kilmės 12 metų mergaitė, Viduržemio jūros saloje gyvenanti su savo šeima.

Sveikatos apsaugos ministras Chrisas Fearne pareiškė, kad mergaitė su šeima vasario pabaigoje ir kovo pradžioje lankėsi Italijos šiaurėje ir į Maltą grįžo per Romą.

Šeima pagal taisykles savarankiškai laikėsi karantino, tačiau mergaitei pradėjo reikštis ligos simptomai. Penktadienį buvo atlikti tyrimai ir šeštadienio ryte buvo gauti teigiami rezultatai.

Mergaitė kartu su seserimi ir tėvais laikoma izoliuotame pagrindinės Maltos valstybinės ligoninės skyriuje.

JAV dėl koronaviruso atšaukiami dideli kasmetiniai festivaliai

14:18

Dėl plintančio koronaviruso grėsmės Jungtinėse Valstijose vienas po kito atšaukti didelio masto kasmetiniai festivaliai.

Penktadienį apie sprendimą atšaukti kasmet rengiamą festivalį „The South by Southwest“ (SXSW) pranešė Ostino valdžia.

„Ostino miestas atšaukė SXSW ir SXSW EDU, kurie turėjo vykti kovo mėnesį, – pranešė organizatoriai. – SXSW laikysis miesto nurodymų.“

Kiek anksčiau Ostino meras Steve Adleris per spaudos konferenciją paskelbė apie mieste dėl koronaviruso nustatytą vietos nelaimės statusą ir „išleido įsaką, dėl kurio iš esmės atšaukiamas šiųmetis „The South by Southwest“ festivalis“.

Muzikos, technologijų ir filmų festivalis turėjo vykti kovo 13–22 dienomis, tačiau iš jo pasitraukė tokie milžinai, kaip „Netflix“, „Apple“ ir „Amazon“.

Pernai festivalio renginiuose apsilankė per 400 tūkst. žmonių.

Kiek anksčiau Majamio valdžia nusprendė atšaukti kasmetinį elektroninės muzikos festivalį „Ultra“, pritraukiantį daugiau nei 160 tūkst. žmonių.

Festivalis turėjo vykti kovo 20–22 dienomis.

Azijoje ir Europoje dėl koronaviruso jau buvo atšaukta daug įvairių renginių, tačiau šių festivalių atšaukimas yra pirmas kartas, kai Jungtinėse Valstijose buvo priimtas sprendimas atšaukti didelio masto muzikos renginius.

Tiesa, balandžio 10-osios savaitgalį Kalifornijos dykumoje turinčio įvykti festivalio „Coachella“ organizatoriai kol kas neskelbia, ar jis įvyks.

Šiame festivalyje kiekvienais metais dalyvauja šimtai tūkstančių žmonių.

Irane nuo naujojo koronaviruso mirė parlamento narė

13:38

Irane šeštadienį nuo naujojo koronaviruso mirė parlamento narė, pranešė valstybinė naujienų agentūra IRNA.

55 metų Fatemeh Rahbar parlamente, į kurį neseniai buvo išrinkta vienoje iš sostinės Teherano rinkimų apygardų, atstovavo konservatoriams, nurodė agentūra.

F.Rahbar yra jau antroji koronaviruso auka tarp Irano parlamento narių ir viena iš septynių politikų ir vyriausybės pareigūnų, kurie mirė per protrūkį nuo tada, kai šalis vasario viduryje pranešė apie pirmuosius užsikrėtimo atvejus.

Irane sparčiai plintančiu koronavirusu iki šiol užsikrėtė 4747 žmonės, o mirė mažiausiai 124.

Šaliai siekiant pažaboti epidemiją, kuri jau pasiekė visas provincijas, buvo uždarytos mokyklos ir universitetai, atidėti dideli kultūros ir sporto renginiai ir sutrumpintos darbo valandos.

JAV bendrovė įspėja žmones iš jos degtinės nesigaminti dezinfekcinio rankų skysčio

13:37

JAV degtinės gamintoja „Tito's“ pirkėjus įspėjo nesigaminti iš jos degtinės dezinfekcinio rankų skysčio, nes jis jų neapsaugos nuo plintančio koronaviruso.

Tokį įspėjimą bendrovė paskelbė reaguodama į internete augantį skaičių vartotojų, kurie giriasi patys pasigaminę dezinfekcinio rankų skysčio.

„Pasigaminau dezinfekcinio skysčio iš jūsų degtinės. Ir to dezinfekcinio skysčio skonis taip pat neblogas. Į sveikatą, „Tito's“. Kad apsaugote mane nuo mikrobų ir tuo pačiu užtikrinate gerą savijautą“, – tviteryje parašė vienas Teksaso valstijos gyventojas.

Reaguodama į panašias žinutes, bendrovė paragino žmones laikytis Ligų kontrolės ir prevencijos centrų paskelbtų rekomendacijų dėl rankų dezinfekcinio skysčio naudojimo.

„Kaip nurodo Ligų kontrolės ir prevencijos centrai, rankų dezinfekciniame skystyje alkoholis turi sudaryti mažiausiai 60 procentų. „Tito's Handmade Vodka“ degtinėje yra 40 proc. alkoholio, todėl ji neatitinka dabartinių Ligų kontrolės ir prevencijos centrų rekomendacijų“, – nurodė bendrovė.

Australijoje kelios moterys susimušė dėl ... tualetinio popieriaus

13:36

Australijoje šeštadienį dėl tualetinio popieriaus susimušė kelios moterys, kurias teko skirti prekybos centro darbuotojams. Buvo iškviesta ir policija.

Tai yra naujausias toks incidentas šalyje, kurį paskatino paniškas pirkimas dėl šalyje plintančio koronaviruso.

Internete paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip trys moterys tampo viena kitą už plaukų ir rėkia, kovodamos dėl itin paklausios prekės didelės pakuotės. „Man tik reikia vieno pakelio!“ – šaukė viena iš moterų, o kitos dvi saugojo pilną vežimėlį tualetinio popieriaus.

Parduotuvės darbuotojams teko skirti moteris ir kviesti policiją, tačiau niekas dėl šio incidento nebuvo suimtas.

„Nesame kokio apokaliptinio filmo veikėjai. Mums nereikia to daryti“, – žurnalistams sakė vietos policijos inspektorius.

Anksčiau keli konfliktai dėl tualetinio popieriaus įvyko ir kituose Australijos miestuose. Todėl Naujojo Pietų Velso sveikatos apsaugos ministras Bradas Hazzardas net tviteryje paskelbė žinutę, kurioje ragina žmones nusiraminti.

Dėl susidariusios padėtis prekybos centrai net buvo priversti normuoti tualetinį popierių ir tikinti pirkėjus, kad jo trūkumo tikrai nėra.

Australijoje jau patvirtinta daugiau nei 70 užsikrėtimo koronavirusu atvejų.

Kolumbijoje nustatytas pirmasis užsikrėtimo koronavirusu atvejis

12:37

Kolumbija penktadienį paskelbė apie pirmąjį šalyje nustatytą užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejį: užsikrėtė 19 metų moteris, atvykusi iš Italijos.

Moteriai „pasireiškė simptomai ir ji kreipėsi į sveikatos apsaugos tarnybas, kur buvo paimti mėginiai analizei. Nacionalinis sveikatos apsaugos institutas patvirtino, kad tyrimų rezultatai buvo teigiami“, pranešė sveikatos apsaugos ministerija.

Moteris į Kolumbijos sostinę atvyko vasario 26 dieną iš Milano, kur ji studijuoja, tviteryje pranešė Bogotos merė Claudia Lopez.

„Laikysimės protokolo ir sutarto gydymo“, – nurodė merė ir paragino „elgtis ramiai ir nepanikuoti“.

Kolumbija yra viena iš vos keleto Lotynų Amerikos šalių, kuriose iki šiol buvo patvirtinta užsikrėtimo atvejų. 

Virusas jau pasiekė Braziliją, Argentiną, Meksiką, Peru, Dominikos Respubliką, Čilę ir Ekvadorą, tačiau regione kol kas nepareikalavo nė vienos gyvybės.

Kinija pranešė apie dar 28 mirties nuo koronaviruso atvejus

12:16

Kinija šeštadienį pranešė, jog per naujojo koronaviruso protrūkį mirė dar 28 žmonės, taigi naujasis koronavirusas visoje šalyje jau pasiglemžė 3,07 tūkst. gyvybių.

Nacionalinė sveikatos priežiūros komisija taip pat pranešė, jog buvo nustatyti 99 nauji užsikrėtimo atvejai. Trečią dieną iš eilės padaugėjo naujų užsikrėtimo atvejų už protrūkio epicentro – Hubėjaus provincijos – ribų.

Už Hubėjaus provincijos ribų buvo pranešta apie 25 naujus koronaviruso atvejus.

Tuo tarpu Hubėjaus provincijoje, kur užkrato plitimas jau kelias savaites lėtėja, buvo patvirtinti 74 nauji užsikrėtimo atvejai ir jų skaičius yra mažiausias nuo tada, kai sausio pabaigoje provincijoje buvo nustatytos karantino priemonės.

Tačiau sveikatos apsaugos pareigūnai taip pat pranešė, jog koronavirusas buvo diagnozuotas 24-iems iš užsienio į šalį atvykusiems asmenims. Tai pakurstė nerimą, kad, žmonėms užsikrečiant užsienyje, susirgimų skaičius Kinijoje gali vėl smarkiai padidėti.

Tailando pavyzdžiu pasekusi Malaizija neįsileido kruizinio laivo, kuriame yra italų

12:13

Malaizija pasekė Tailando pavyzdžiu ir neleido kruiziniam laivui, kuriame yra apie 2 tūkst. keleivių ir įgulos narių, įplaukti į vieną iš Penango valstijos uostų.

Penktadienį kruiziniam laivui „Costa Fortuna“ nebuvo leista prisišvartuoti populiarioje kurortinėje Puketo saloje pietinėje Tailando dalyje, nes laive yra 64 italai.

Tailando sveikatos apsaugos institucijos Italiją yra oficialiai priskyrusios prie pavojingos užkrečiamosios ligos teritorijų.

Penango gerovės, visuomenės ir aplinkos komiteto pirmininkas Phee Boon Poh naujienų agentūrai AP pareiškė, jog Penango uostas jam pranešė, kad, vadovaudamasis transporto ministerijos nurodymu, šeštadienio rytą neįsileido kruizinio laivo.

Anot jo, laivas dabar plaukia į Singapūrą.

Florida pranešė apie du mirties nuo koronaviruso atvejus – pirmuosius JAV rytuose

10:50

Floridos sveikatos apsaugos institucijos penktadienį patvirtino du mirties nuo naujojo koronaviruso atvejus, kurie yra pirmieji Jungtinėse Valstijose už Vašingtono ir Kalifornijos valstijų Vakarų pakrantėje ribų.

Abu mirusieji buvo keliavę užsienyje, pareiškė Floridos sveikatos apsaugos departamentas, savo pranešime taip pat nurodęs, jog valstijoje patvirtinta iš viso 12 užsikrėtimo COVID-19 atvejų.

Džono Hopkinso universiteto Koronavirusų tyrimų centro skaičiavimais, naujasis koronavirusas Jungtinėse Valstijose pareikalavo jau 16 žmonių gyvybių.

O užsikrėtusiųjų skaičius JAV jau viršijo 200 žmonių.

Prie JAV krantų įstrigusiame laive nustatytas 21 užsikrėtimo koronavirusu atvejis

09:52

Prie San Francisko įstrigusiame kruiziniame laive „Grand Princess“ naujasis koronavirusas buvo nustatytas 21 žmogui, penktadienį pareiškė JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as.

„Iš patikrintųjų, teigiami buvo 19 įgulos narių ir dviejų keleivių tyrimų rezultatai“, – pareiškė viceprezidentas, kuriam prezidentas Donaldas Trumpas yra pavedęs koordinuoti JAV vyriausybės atsaką į protrūkį.

Pasak M.Pence'o, savaitgalį laivas bus nukreiptas į nekomercinį uostą ir bus atlikti visų 3,533 tūkst. keleivių ir įgulos narių tyrimai.

„Bus atlikti kiekvieno laive esančio žmogaus tyrimai ir prireikus bus paskirtas karantinas, – pareiškė viceprezidentas. – Kalbant apie 1,1 tūkst. narių įgulą, manome, kad jie bus karantinuoti laive.“

Laikraštis „The Washington Post“ rašo, jog kruiziniame laive yra 3,533 tūkst. žmonių – 2,422 tūkst. keleivių ir 1,111 tūkst. įgulos narių iš 54 šalių.

„Grand Princess“ prie San Francisko pakrantės yra įstrigęs nuo trečiadienio, kuomet turėjo prisišvartuoti, tačiau laivui teko likti jūroje, kai paaiškėjo, jog du keleiviai, laivu plaukę per ankstesnę jo kelionę tarp San Fransisko ir Meksikos, vėliau užsikrėtė koronavirusu ir vienas iš jų mirė.

M.Pence'as pareiškė manąs, jog tarp įgulos narių gali būti nemažai užsikrėtusiųjų.

„Grand Princess“ priklauso bendrovei „Princess Cruises“, kurios karantinuotas laivas praėjusį mėnesį stovėjo prie Japonijos krantų. Tame laive virusas buvo nustatytas daugiau kaip 700 žmonių, kurių šeši mirė.

Jungtinėse Valstijose mirtinu koronavirusu užsikrėtė per 200 žmonių. Mirė dvylika žmonių, įskaitant vienuolika žmonių Vašingtono valstijoje.

Visame pasaulyje sparčiai plintantis koronavirusas jau pareikalavo daugiau nei 3 tūkst. žmonių gyvybių, o juo užsikrėtė per 100 tūkst. žmonių.

Paskutinis atnaujinimas 2020-03-07 09:52

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas