Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirija: per Izraelio smūgį Damaske žuvo septyni civiliai

Sirijos vyriausybė pranešė, kad per Izraelio aviacijos smūgį Damaske antradienį žuvo septyni civiliai.
Ammar Safarjalani / ZUMAPRESS.com
Ammar Safarjalani / ZUMAPRESS.com

Karą Sirijoje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad smūgis buvo nutaikytas į pastatą, kuriuo naudojosi Irano Revoliucinė gvardija ir ginkluota Libano grupuotė „Hezbollah“.

Sirijos gynybos ministerija sakė, kad smūgis suduotas gyvenamosios ir komercinės paskirties pastatui sostinės Mazės rajone ir kad tarp žuvusiųjų yra moterų bei vaikų.

Mazės rajone yra ambasadų ir saugumo būstinių.

„Izraelis taikėsi į pastatą, kuriame dažnai lankydavosi  Revoliucinės gvardijos ir „Hezbollah“ aukšto rango operatyvininkai, taip pat į automobilį, pastatytą priešais šį pastatą“, – paskelbė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR.

SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas) sakė, kad žuvo devyni žmonės, įskaitant penkis civilius. Pasak jo, tarp žuvusių civilių yra vaikas.

Mažiausiai du iš žuvusiųjų yra užsieniečiai, nurodė SOHR.

Iraniečių tarp žuvusiųjų nėra, sakė Irano ambasada Damaske.

Vėliau antradienį Sirijos užsienio reikalų ministerija pasmerkė smūgį ir paragino tuojau pat imtis priemonių, kad Izraelis neįtrauktų regiono „į konfrontaciją, turėsiančią katastrofiškų pasekmių“.

Praėjusią savaitę SOHR paskelbė, kad per Izraelio smūgį Mazėje žuvo keturi žmonės, tarp jų velionio „Hezbollah“ lyderio Hassano Nasrallah (Hasano Nasralos), kuris praėjusį mėnesį buvo nukautas per Izraelio oro smūgį Beiruto pietuose, žentas.

Izraelio pareigūnai retai komentuoja atskirus smūgius Sirijoje, bet yra sakę, kad neleis nesutaikomam priešininkui Iranui stiprinti savo pozicijų šioje šalyje.

Iranas ir jo remiama Libano „Hezbollah“ yra vieni svarbiausių Sirijos vyriausybės sąjungininkų daugiau kaip dešimtmetį trunkančiame pilietiniame kare.

Per pastarąsias dvi savaites, bėgdami nuo intensyvių Izraelio smūgių Libane, į Siriją pasitraukė daugiau kaip 400 000 žmonių. Daugiausia tai buvo sugrįžtantys sirų pabėgėliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas