Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirija stiprina pajėgas neramiuose regionuose, nors pritarė taikos sutarčiai

Sirijoje antradienį vyko įnirtingi susirėmimai tarp režimo pajėgų ir sukilėlių, Damaskui siunčiant daugiau karių į neramumų židinius, nors prezidentas Basharas al Assadas pažadėjo įgyvendinti tarptautinį taikos planą.
Sugriauti namai
Sugriauti namai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žmogaus teisių organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) pranešė, kad kovos vyko pietinėje Derijos, šiaurės vakarinėje Idlibo provincijoje ir netoli sostinės.

Derijoje, kuri yra jau metus trunkančio sukilimo prieš B.al Assado režimą lopšys, susirėmimai praeitą naktį įsiplieskė Inchelo mieste, kai sukilėliai atakavo armijos patikros postus.

Tame pačiame regione dešimtys šarvuotųjų transporterių atvažiavo į Daelo miestą, kuriame armijos kariai diena anksčiau vykdė reidus ir suiminėjo žmones.

Derijoje esantis aktyvistas Sayyedas Mahmudas, su kuriuo pavyko susisiekti internetinių pokalbių programa „Skype“, sakė naujienų agentūrai AFP, kad padėtis Daele nepaprastai įtempta.

Derijoje esantis aktyvistas Sayyedas Mahmudas, su kuriuo pavyko susisiekti internetinių pokalbių programa „Skype“, sakė naujienų agentūrai AFP, kad padėtis Daele nepaprastai įtempta.

„Vakar buvo sudeginti 14 namų. Žmonės suiminėjami; armijai siunčiami pastiprinimai“, – sakė jis.

Idlibe įnirtingi susirėmimai vyko Taftanazo miesto prieigose, kur per smarkią kulkosvaidžių ir artilerijos ugnį žuvo du civiliai ir vienas karys, nurodė SOHR.

„Keturi civiliai buvo sužeisti, o keli namai padegti, – pridūrė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija. – Sukilėliai sugebėjo pamušti šarvuotąjį transporterį ir nukovė arba sužeidė kažkiek vyriausybės karių.“

Tuo tarpu Raudonojo Kryžiaus vadovas Jakobas Kellenbergeris vėl išvyko į Siriją su jau trečiu vizitu nuo praeitų metų, kai Damaskas pradėjo malšinti prieš vyriausybė nukreiptas demonstracijas.

Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, per sukilimą Sirijoje žuvo jau daugiau nei 9 000 žmonių.

JT ir Arabų Lygos pasiuntinys Kofi Annanas pirmadienį sakė, kad B.al Assadas sutiko iki balandžio 10 dienos įgyvendinti jo pasiūlytą taikos planą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai