Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirija sutinka su Kofi Annano taikos planu

Damasko vyriausybė sutiko su Jungtinių Tautų (JT) ir Arabų Lygos (AL) pasiuntinio Kofi Annano šešių punktų planu, kaip nutraukti kraujo liejimą Sirijoje, antradienį sakė pasiuntinio – buvusio JT generalinio sekretoriaus – atstovas.
Sirijos prezidentas B.Assadas neišgirdo K.Annano prašymų liautis žudyti.
K.Annano šalia Sirijos prezidento B.Assado portreto / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sirijos vyriausybė parašė bendram specialiajam pasiuntiniui Kofi Annanui, kad priima jo šešių punktų planą, kurį patvirtino Jungtinių Tautų Saugumo Taryba“, – sakoma atstovo Ahmado Fawzi pareiškime.

„Ponas Annanas laiko tai svarbiu pradiniu žingsniu, kuris galėtų užbaigti smurtą ir kraujo liejimą, suteikti pagalbą dėl (patiriamų) kančių ir sukurti aplinką, palankią politiniam dialogui, kuris pateisintų teisėtus Sirijos žmonių lūkesčius“, – sakė jis.

K.Annanas parašė Sirijos prezidentui Basharui al Assadui ir paprašė Damasko „tuoj pat imti vykdyti savo įsipareigojimus“.

K.Annano plane raginama stebint JT nutraukti kovas, atitraukti vyriausybines pajėgas ir sunkiąją ginkluotę iš protestuojančių miestų, kasdien humanitariniais tikslais bent dviem valandoms nutraukti ugnį ir sudaryti prieigą prie visų rajonų, kuriuos paveikė kovos.

K.Annanas taip pat paragino paleisti žmones, sulaikytus per pastaruosius vienus metus, kai vyksta sukilimas prieš B.al Assado režimą, per kurį, stebėtojų duomenimis, jau žuvo daugiau kaip 9,1 tūkst. žmonių.

„Ponas Annanas pabrėžė, kad įgyvendinimas bus svarbiausia – ne tik Sirijos žmonėms, kurie atsidūrė šios tragedijos viduryje, bet ir visam regionui bei tarptautinei bendrijai“, – sakė A.Fawzi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai