Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje kraujas liejasi jau ne upeliais, o upėmis

Sirijos šiaurinėje Alepo provincijoje sekmadienį per susirėmimus su sukilėlių kovotojais žuvo mažiausiai 16 vyriausybinių pajėgų karių, pranešė organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“.
Beveik visa Sirija tapo nuožmaus karo zona.
Beveik visa Sirija tapo nuožmaus karo zona. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Susirėmimai vyko beveik vienu metu, auštant“, – iš Beiruto telefonu sakė jos vadovas Rami Abdel Rahmanas.

Kaip nurodo ši Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi organizacija, susirėmimai vyko Dara Azos mieste ir prie armijos patikrinimo postų netoli Al Ataribo miesto ir Kafr Halabo kaimo.

Pranešime sakoma, kad kai kurie kareiviai po artilerijos bataliono užpuolimo perbėgo į sukilėlių pusę ir pasiėmė su savimi daug ginklų.

„Tai viena kruviniausių konflikto savaičių“, – sakė R.Abdel Rahmanas.

Kaip nurodo „Syrian Observatory for Human Rights“, pirmadienį Sirijoje žuvo 94 žmonės, antradienį – 62 žmonės, trečiadienį – 88, ketvirtadienį – 168, penktadienį – 116, o šeštadienį – taip pat 116 žmonių.

„Lyg išgyventume karą, – sakė R.Abdel Rahmanas. – Kartais, kai kariauja dvi šalys, per dieną nežūsta nė 20-ies žmonių. Bet dabar Sirijoje pasidarė normalu, kad kas dieną žūtų 100.“

Aukų skaičius didėja tarptautinei bendrijai nesugebant išspręsti šios krizės, pažymėjo jis.

„Jungtinių Tautų stebėtojai sustabdė savo misiją ir tai yra labai blogas sprendimas. Jie tiesiog būna Sirijoje ir niekur nevyksta stebėti padėties“, – sakė aiškiai nusivylęs R.Abdel Rahmanas.

„Arba važiuokit ir deramai stebėkite, arba išvykite“, – pridūrė jis.

Kartais, kai kariauja dvi šalys, per dieną nežūsta nė 20-ies žmonių. Bet dabar Sirijoje pasidarė normalu, kad kas dieną žūtų 100.

Laivas su Sirijos sraigtasparniais atplaukė į Rusijos uostą

Tuo tarpu rusų laivas, kuris bandė nuplukdyti į Siriją suremontuotus kovinius sraigtasparnius, informacijai apie jo misiją nutekėjus į spaudą buvo priverstas pasukti atgal ir sekmadienį atplaukė į Rusijos šiaurėje esantį Murmansko uostą.

Uosto valdžia pranešė, kad „Alaed“ išmetė inkarą, bet nesišvartuos kroviniui iškrauti. Jo Karibų salos Kiurasao vėliava bus pakeista į Rusijos vėliavą.

„Jis atplaukė į Severomorsko uostą (Murmanske), kur stovės išmetęs inkarą“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė Rusijos kariškių Šiaurės laivynui priklausančio uosto atstovas.

Šaltinis Rusijos diplomatiniuose sluoksniuose anksčiau agentūrai sakė, kad laivas netrukus su Rusijos vėliava vėl bandys nugabenti itin prieštaringai vertinamą krovinį.

Vėliavos pakeitimu tikriausiai siekiama išvengti saugumo inspekcijų, kurios atliekamos plaukiojant su trečiosios šalies vėliava.

Rusija sako, kad tie sovietų gamybos sraigtasparniai „Mi-25“ yra gražinami Sirijai po remonto darbų gamykloje Kaliningrado srityje ir kad jie buvo taisomi pagal kontraktą, kurio negalima pažeisti.

„Alaed“ buvo priverstas nuo Škotijos krantų pasukti atgal, kai apie jo misiją užsiminė JAV valstybės departamentas, o paskui detaliai aprašė britų spauda.

Dėl tų pranešimų laivo draudikas Didžiojoje Britanijoje atšaukė draudimą, o tai iš esmės reiškė, kad „Alaed“ nebūtų galėjęs įplaukti į jokius kitus uostus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai