Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje per choleros protrūkį mirė 39 žmonės

Sirijoje plintant choleros protrūkiui, kurio mastas, kaip įspėjo Jungtinės Tautos, „grėsmingai didėja“, karo nusiaubtos šalies Sveikatos apsaugos ministerija jau užregistravo 39 mirties nuo šios infekcinės ligos atvejus ir beveik 600 užsikrėtimo atvejų.
Damaskas, Sirija
Damaskas, Sirija / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Cholera Sirija

„Sirijoje vien per šešias pastarąsias savaites buvo pranešta apie daugiau kaip 10 tūkst. įtariamų choleros atvejų“, – per trečiadienį surengtą spaudos konferenciją pareiškė Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).

Sirijos sveikatos apsaugos ministerija antradienį pranešė, kad vienuolikoje iš 14 šalies provincijų nuo rugsėjo pabaigos buvo užregistruoti iš viso 594 atvejai. Kiek anksčiau PSO įspėjo, kad protrūkio mastas į jo zoną pateikusiose „provincijose, grėsmingai didėja ir plečiasi į naujas vietoves“.

Didžioji dalis mirties atvejų užregistruota šiaurinėje Alepo provincijoje ir kol kas neaišku, ar šie atvejai įtraukti į bendrą užsikrėtimo atvejų skaičių.

Tai pirmas didelis choleros protrūkis Sirijoje per daugiau kaip dešimtmetį.

Šia ūmia infekcine žarnyno liga dažniausiai užsikrečiama per nuotekomis ar išmatomis užterštą maistą ar vandenį. Daliai užsikrėtusiųjų liga pasireiškia lengvai: jokių simptomų nebūna arba lengvai viduriuojama, tačiau gali išsivystyti ir sunkios ligos formos, pasireiškiančios stipriu vandeningu viduriavimu.

Pasaulyje šia liga kasmet užsikrečia nuo 1,3 iki 4 mln. žmonių, o miršta – 21–143 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito