Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje per Izraelio aviacijos smūgius žuvo vienas civilis

Vienas civilis žuvo ir dar šeši buvo sužeisti per praeitą naktį surengtą retą Izraelio aviacijos reidą Sirijos šiaurės rytiniame regione, iš kurio yra kilusi jau seniai šalį valdanti Al Assadų šeima, trečiadienį pranešė sirų valstybinė žiniasklaida.
Temos: 2 Izraelis Sirija

Nuo pat pilietinio karo Sirijoje pradžios 2011 metais Izraelis neretai surengdavo antskrydžių šioje šalyje, paprastai taikydamasis į iraniečių ir Libano šiitų sukarinto judėjimo „Hizbollah“ pajėgas, taip pat vyriausybės karius.

Ataka Latakijos provincijoje, prezidento Basharo al Assado giminės tėvynėje, įvyko po 2 val. vietos ( ir Lietuvos) laiku, vienas kariuomenės šaltinis sakė naujienų agentūrai SANA.

„Per Izraelio ataką vienas civilis žuvo, dar šeši buvo sužeisti, įskaitant berniuką ir jo motiną“, – sakė šaltinis, pridūręs, kad buvo smogta plastiko gaminių fabrikui.

Daugiau detalių apie taikinius nebuvo paskelbta, bet žiniasklaidos pranešimuose sakoma, kad buvo smogta Chifos ir Masjafo miestams.

VIDEO: Izraelis surengė aviacijos reidą Š.Sirijos regione – tarp nukentėjusiųjų buvo vaikas ir jo motina

Sirijos oro erdvės gynybos sistema sugebėjo numušti keletą izraeliečių paleistų raketų, sakoma SANA pranešime

Atakų Latakijos provincijoje būdavo surengiama retai.

2018 metų rugsėjį Sirijos oro erdvės gynybos sistemos per klaidą numušė lėktuvą, priklausiusį Damasko sąjungininkei Rusijai, kai buvo mėginama atremti netoliese surengtą Izraelio aviacijos smūgį. Tąsyk žuvo visi rusų lėktuve buvę žmonės.

Žydų valstybė retai patvirtinta rengianti tokius smūgius, bet jos kariuomenė informavo per praeitus metus smogusi apie 50 taikinių karo niokojamoje šalyje, nors išsamesnių detalių nepateikė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento