Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Sirijoje per JAV drono raketų smūgį nukauta 14 džihadistų

JAV sausumos pajėgos ketvirtadienį pranešė surengusios drono raketų ataką prieš tarptautinio teroristų tinklo „al Qaeda“ lyderius šiaurės vakarų Sirijoje netoli sienos, o padėtį šioje šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija informavo, kad per šį smūgį žuvo 14 džihadistų.
Džihadistų kovotojai Idlibo provincijoje
Džihadistų kovotojai Idlibo provincijoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad tarp aukų yra penki užsieniečiai ir šeši kovotojų vadai.

„JAV pajėgos surengė smūgį prieš Sirijos „al Qaeda“ (AQ-S) grupuotės aukšto rango lyderių susitikimą netoli Idlibo Sirijoje“, – nurodė JAV Centrinio štabo (CENTCOM) atstovė majorė Beth Riordan.

„Pašalinus šiuos AQ-S lyderius bus sutrikdytas šios teroristinės organizacijos gebėjimas toliau planuoti ir vykdyti atakas visame pasaulyje, keliančias grėsmę JAV piliečiams, mūsų partneriams ir nekaltiems civiliams“, – sakoma B. Riordan pranešime.

Atstovė nepaminėjo, kiek žmonių žuvo per šį smūgį.

Tuo metu Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi SOHR nurodė, kad smūgio taikiniu tapo džihadistai, susirinkę vakarienės Džakaros kaime Salkino rajone.

Smūgis surengtas paskutinėje didelėje Sirijos sukilėlių tvirtovėje Idlibe, kur pagrindinį vaidmenį atlieka džihadistų aljansas „Hayat Tahrir al-Sham“ (HTS), vadovaujamas buvusio „al Qaeda“ padalinio Sirijoje. Vis dėlto šioje teritorijoje veikia ir kitos džihadistų grupės.

SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas sakė, kad tarp žuvusiųjų per drono smūgį buvo penki ne Sirijos piliečiai, bet kol kas nežinoma, iš kurių šalių jie buvo atvykę.

Tarp šešių žuvusių sirų buvo du HTS nariai, pridūrė jis.

HTS žiniasklaidos padalinys „Ebaa“ paskelbė, kad buvo smogta „palapinei, priklausiusiai vienam iš garbingų svečių“ Džakaroje ir kad žuvo keli žmonės.

JAV vadovaujama koalicija aktyviau veikia Sirijos rytuose, kur ne kartą buvo surengta aviacijos smūgių, siekiant paremti kurdų vadovaujamas pajėgas, kovojančias su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“ (IS).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas