Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje rusų sraigtasparnis buvo priverstas nutūpti ir buvo apšaudytas kovotojų

Kovinėje operacijoje Sirijoje dalyvaujantis vienas Rusijos sraigtasparnis ketvirtadienį buvo priverstas nutūpti, o jo nusileidimo vietą kovotojai apšaudė iš minosvaidžių, bet įgula buvo saugiai evakuota, pranešė Maskvos įkurtas konflikto šalių taikinimo centras.
Rusijos sraigtasparniai
Rusijos sraigtasparniai / „Scanpix“/AP nuotr.

„Sraigtasparnis buvo apgadintas ir negalėjo parskristi į bazavimosi aerodromą. Orlaivio įgula nenukentėjo ir buvo operatyviai nugabenta paieškos ir gelbėjimo sraigtasparniu į Hmeimimo bazę“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė šio centro atstovas.

Taikinimo centras taip pat paneigė džihadistų judėjimo „Islamo valstybė“ (IS) pareiškimus, kad buvo apšaudytas Rusijos sraigtasparnis ir žuvo jo įgulos narių.

Centro atstovas sakė „Interfax“, kad šis sraigtasparnis ketvirtadienį gabeno humanitarinės pagalbos siuntą į vieną gyvenvietę už 40 km į šiaurės vakaru nuo įspūdingu senovinių griuvėsių kompleksu garsėjančio Palmyros miesto Hamos provincijoje, bet buvo priverstas nusileisti.

„Kai įgulos nariai ant žemės apžiūrinėjo sraigtasparnį, nusileidimo vieta buvo apšaudyta kovotojų iš minosvaidžių“, – pridūrė šaltinis.

Vakarų šalių žiniasklaida citavo IS pareiškimus, kad Rusijos sraigtasparnis buvo numuštas valdomąja raketa. Džihadistai tvirtino, kad šis incidentas įvyko į rytus nuo Homso miesto ir kad buvo numuštas atakos sraigtasparnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito