Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
10 21 /19:26

Sirijos valstybinė žiniasklaida: Damaske sprogo automobilis 

Sirijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad pirmadienį Damasko Mazeho rajone, kuriame įsikūrusios ambasados ir saugumo būstinės, sprogo automobilis, tačiau sprogimo priežasties nenurodė.
Damaskas / Firas Makdesi / REUTERS
Damaskas / Firas Makdesi / REUTERS
Temos: 1 Sirija

Sirijos valstybinė naujienų agentūra SANA pranešė apie automobilio sprogimą Mazeho rajone, kur, pasak naujienų agentūros AFP korespondento, po sprogimo netoli Sirijos informacijos ministerijos buvo apgadintas viešbutis ir padegtos transporto priemonės.

Greitosios pagalbos automobiliai nuskubėjo į sprogimo vietą, kur minios žmonių susirinko prie metalo laužu virtusio automobilio, pasakojo korespondentas.

SANA apie aukas kol nepranešė, tačiau Jungtinėje Karalystėje (JK) įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, kad žuvo mažiausiai vienas žmogus.

SOHR vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas) negalėjo patvirtinti sprogimo priežasties, tačiau teigė, kad jis greičiausiai įvyko dėl oro smūgio. 

Sirijos gynybos ministerija netrukus pranešė, kad per Izraelio smūgį, nukreiptą į transporto priemonę, žuvo du civiliai.

„Apie 17 val. 5 min. vietos (ir Lietuvos) laiku priešas Izraelis surengė oro smūgį į civilinį automobilį Damasko Mazeho gyvenamajame rajone, žuvo du civiliai gyventojai ir trys buvo sužeisti“, – sakoma ministerijos pareiškime.

Mazeho rajonas, kuriame įsikūrę Jungtinių Tautų (JT) biurai, neseniai tapo smūgių, dėl kurių kaltinamas Izraelis, taikiniu.

Anksčiau šį mėnesį Sirijos vyriausybė pranešė, kad per Izraelio antskrydį prieš gyvenamąjį ir komercinį pastatą Mazeho rajone žuvo septyni civiliai gyventojai.

SOHR duomenimis, žuvo devyni žmonės, penki iš jų – civiliai, įskaitant vaiką. Ji teigė, kad išpuolio taikiniu tapo pastatas, kuriuo naudojasi Irano revoliucinė gvardija ir Libano „Hezbollah“.

Izraelis retai komentuoja pavienius smūgius Sirijoje, tačiau ne kartą yra sakęs, kad neleis savo aršiam priešui Iranui plėsti savo pozicijų. 

Iranas ir jo remiama Libano „Hezbollah“ yra vieni svarbiausių Sirijos vyriausybės sąjungininkų nuo 2011 metų prasidėjusiame pilietiniame kare.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito