Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijos žiniasklaida: Izraelio aviacija smogė Latakijos uostui

Izraelio aviacija ankstų antradienį smogė Sirijos Latakijos uostui, pranešė sirų valstybinė žiniasklaida.
Sirijos vėliava
Sirijos vėliava / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Izraelis Sirija

„Šiandien apie 1 val. 23 min. (vietos ir Lietuvos laiku) priešas Izraelis įvykdė oro agresiją keliomis raketomis“, – naujienų agentūra SANA citavo karinį šaltinį.

„Mūsų oro gynyba atrėmė Izraelio agresiją Latakijoje“, – nurodė SANA.

Ataka buvo nukreipta į uosto konteinerių aikštelę; užsiliepsnojo keli konteineriai, tačiau aukų nebuvo, sakoma pranešime.

SANA paskelbtose nuotraukose užfiksuotas gaisras kieme, bet vėliau Sirijos valstybinė televizija pranešė, kad ugniagesiai suvaldė liepsnas.

Nuo 2011-ųjų, kai prasidėjo Sirijos pilietinis karas, Izraelis reguliariai vykdo reidus šioje šalyje, dažniausiai taikydamasis į vyriausybės pozicijas, taip pat į Damasko režimą palaikančius Irano bei Libano šiitų sukarinto judėjimo „Hizbollah“ kovotojus.

Izraelis retai patvirtina smūgius Sirijoje, bet yra nekart sakęs, kad neleis tos šalies teritorijoje įsitvirtinti jo nesutaikomam priešininkui Iranui.

Lapkričio 24-ąją keturi žmonės, tarp jų du civiliai, žuvo per Izraelio smūgius Sirijos rajone, kur įsikūrę Libano šiitų sukarintam judėjimui „Hizbollah“ lojalūs kovotojai, pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR),

SOHR nurodė, kad lapkričio 3 dieną Izraelio pajėgos smogė Sirijos vyriausybės ir ją remiančių proiranietiškų kovotojų pozicijoms Damasko apylinkėse.

Spalio 30 dieną penki proiranietiškų pajėgų nariai žuvo per Izraelio smūgį netoli Sirijos sostinės, per kurį buvo sunaikinta „Hizbollah“ ir Irano ginklų bei šaudmenų.

Spalio viduryje per Izraelio antskrydį šalia Tijaso oro pajėgų bazės į rytus nuo Palmyros Sirijos centrinėje dalyje žuvo devyni provyriausybinių pajėgų nariai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento