Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Skandalas Europos Parlamente: Rumunijos politikė užsimojo jį „išvalyti nuo velnių“

Rumunijos kraštutinių dešiniųjų partijos „S.O.S. Romania“ vadovė Diana Sosoaca buvo pašalinta iš Europos Parlamento plenarinės sesijos po to, kai, atsinešusi miros ir religinės atributikos, užsimojo jį „išvalyti nuo velnių“, pranešė leidinys „Politico“.

Pasak naujienų svetainės „G4Media“, politikė tris kartus nutraukė plenarinės sesijos debatus dėl Ursulos von der Leyen išrinkimo Europos Komisijos vadove naujai kadencijai.

Politikė, kuri pirmąją savo darbo Parlamente dieną vilkėjo tradicinį rumunų tautinį kostiumą, pridūrė, kad į pastatą atnešė miros ir „X a. Balkanų šventosios Paraskevos ikoną“.

VIDEO: Krašutinių pažiūrų Rumunijos politikė užsimojo „išvalyti nuo velnių“ Europos Parlamentą

Po to, kai D.Sosoaca bandė nutraukti „Vidrodženijos“ frakcijos narės Valerie Heyer kalbą, į ją kreipėsi Europos Parlamento pirmininkė Roberta Metsola: „Kiek kolegų reikia išvesti iš salės? Manau, kad jau pasakėte pakankamai“.

D.Sosoaca apkaltino U.von der Leyen, kad ji „žudo žmones“, ir tada buvo išvesta iš plenarinių posėdžių salės, sulaukusi europarlamentarų plojimų. Virš galvos ji laikė ikoną ir šaukė „Dievu pasitikime“.

„Politico“ pažymėjo, kad parlamentarė siūlė iškviesti kunigą, kad šis palaimintų Europos Parlamentą ir „apvalytų jį nuo velnių“.

„Kaip ir Rumunijos parlamente, taip ir čia yra velnių. Pasikviesiu kunigą, kad palaimintų kabinetus ir visur, kur tik galėsiu. Tai yra mano teisė į religiją – išreikšti savo religinį tikėjimą“, – kalbėjo moteris.

Socialinių tinklų nuotrauka/Rumunijos kraštutinių dešiniųjų partijos „S.O.S. Romania“ vadovė Diana Sosoaca
Socialinių tinklų nuotrauka/Rumunijos kraštutinių dešiniųjų partijos „S.O.S. Romania“ vadovė Diana Sosoaca

Šios savaitės pradžioje „Facebook“ tiesioginės transliacijos vaizdo įraše, nufilmuotame per balsavimą renkant Parlamento pirmininką, D.Sosoaca pati nufilmavo, kaip išbraukia R.Metsolos ir oponentės Irene Montero pavardes, o balsavimo biuletenyje užrašo žodžius „NIEKADA UKRAINAI, NIEKADA LGBT, NIEKADA ES DIKTATŪRAI“, priminė „Politico“.

Nepaisant to, R.Metsola buvo išrinkta antrajai kadencijai triuškinama balsų dauguma.

Trečiadienį sakydama pirmąją kalbą Parlamente, Rumunijos politikė, kuri buvo kritikuojama dėl ryšių su Maskva, apkaltino ES, kad ji, teikdama pagalbą Ukrainai, žlugdo Rumuniją, ir paragino sustabdyti ginklų tiekimą Kyjivui.

„Jūs sugriovėte Rumuniją, visi keliai sugriauti, rumunai nuskurdo [nuo] pagalbos ukrainiečiams be perstojo“, – sakė ji ir pridūrė, kad su Maskva aptarė karo nutraukimą, nes Rusija buvo „vienintelė šalis, kuri norėjo diskutuoti apie taiką“.

Praėjusiais metais žiniasklaida pranešė, kad ji siūlė kai kurias Ukrainos teritorijas prijungti prie Rumunijos: Bukovynos šiaurinę dalį, Herceją, Bujaką, istorinę Maramurešą ir Gyvačių salą. Ji taip pat šaukė „Šlovė Maskvai!“ ir kaltino Ukrainą diskriminuojant rumunų mažumą.

Rumunų politikė yra žinoma dėl savo antiimigracinės ir prieš skiepus nukreiptos pozicijos. Ji taip pat yra išsakiusi antiukrainietiškų pareiškimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus