Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotai nelaukia D.Trumpo apsilankymo – šalia jo golfo laukų iškėlė Meksikos vėliavas

Škotų kraujo turintis Donaldas Trumpas – visai nemylimas savo protėvių gimtinėje. Netoli numanomam respublikonų kandidatui į prezidentus priklausančių golfo laukų škotai iškėlė Meksikos vėliavas – taip pareikšdami nepritarimą D.Trumpo retorikai.
Donaldo Trumpo nuotrauka ant statulos Škotijoje
Donaldo Trumpo nuotrauka ant statulos Škotijoje / „Trump Statues“ nuotr.

Kai D.Trumpas Škotijoje lankėsi 2012 m., jis taip pat nebuvo sutiktas pagarbiai – vienas protestuotojas su įelektrintu balionu sujaukė milijardieriaus plaukus.

Dar prieš kelerius metus statuloms įvairiuose Škotijos miestuose grupė žmonių uždėjinėjo D.Trumpo kaukes – tai parodydami, kad arogantiškasis verslininkas mėgina daryti ką nori Škotijoje.

Michaelis Forbesas, vietos ūkininkas, savaitgalį Meksikos vėliavą iškėlė visai prie pat „Trump International Golf Links“ žemės. Šiuose golfo laukuose šeštadienį turėtų lankytis ir pats D.Trumpas.

„Vėliavos tikslas yra parodyti solidarumą su meksikiečiais ir visomis kitomis grupėmis, kurias Trumpas viešai smerkė, pajuokė, įžeidinėjo ir mėgino marginalizuoti“, – „Buzzfeed“ cituoja 25 metus Aberdyne gyvenantį Davidą Milne'ą. Šalią jo namų, esančių už 400 metrų nuo D.Trumpo golfo laukų, taip pat kartu su Škotijos spalvomis plevėsuoja ir Meksikos.

Praėjusiais metais D.Trumpas savo kampanijos metu pradėjo aiškinti, kad Meksika siunčia žmones į JAV, kurie yra nusikaltėliai – narkotikų prekeiviai, prievartautojai. „Ir kai kurie, darau prielaidą, yra geri žmonės“, – tuomet sakė jis.

Tokia D.Trumpo retorika susilaukė pasipiktinimo ir JAV, ir visame pasaulyje. O škotai ne tik piktinasi, bet ir imasi veiksmų. M.Forbesas kartu su maždaug šimtu kitų gyventojų susibūrė į „Tripping Up Trump“ grupę ir kartu nupirko žemės dalį, kad jos negalėtų įsigyti D.Trumpas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento