Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotijoje per nelaimingą atsitikimą pramogų parke nukentėjo dešimt žmonių

Dešimt žmonių, iš jų aštuoni vaikai buvo sužeisti sekmadienį per amerikietiškųjų kalnelių atrakciono avariją viename Škotijos pramogų parke, pranešė policija ir žiniasklaida. Socialiniuose tinkluose paskelbtose nuotraukose matėsi sulamdyta atrakciono „Tsunami ride“ gondola ir žmonės, įstrigę žemyn galva savo krėsluose po avarijos pramogų parke „M&D's“ netoli Glazgo.
„Tsunami ride“ paras
„Tsunami ride“ paras / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 2 Parkas Škotija

Pasak incidento liudininkų, pilna žmonių gondola atitrūko nuo bėgių ir nukrito iš kelių metrų aukščio. Po šio incidento parko lankytojai buvo evakuoti, sakoma jo tinklalapyje.

„Buvo panašu į siaubo filmą; vaikai verkė ir panašiai“, – savo „Facebook“ paskyroje rašė Katie Burns, kuri buvo ką tik pasivažinėjusi tuo atrakcionu ir ėjo pro šalį, kai įvyko nelaimė.

Lanarkšyro policija iš pradžių pranešė, kad buvo sužeisti du suaugusieji ir devyni vaikai, bet vėliau sužeistų vaikų skaičius buvo patikslintas iki aštuonių.

Vyriausiasis inspektorius Davidas Bruce'as sakė, kad tame amerikietiškųjų kalnelių atrakcione, kurio vagonėliai prie bėgių pritvirtinti iš viršaus, kelios iš penkių gondolų atitrūko, „rėžėsi į atramas ir nukrito ant žemės“.

„Jie krito iš mažesnio negu 6 m aukščio. Atrodo, kad jie važiavo lanku, ir tuo momentu (gondolos) atitrūko. Nežinau, kokiu greičiu jos važiavo, bet atrakcionas veikė, o amerikietiškuose kalneliuose greitis būna didelis“, – aiškino pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento