Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Škotijos lyderis teigia nesustabdysiantis jo pirmtakės N.Sturgeon narystės partijoje

Škotijos lyderis Humza Yousafas pirmadienį pareiškė, kad nesustabdys savo pirmtakės Nicolos Sturgeon narystės partijoje po to, kai ji buvo suimta policijai atliekant tyrimą dėl valdančiosios partijos finansų.
Nicola Sturgeon
Nicola Sturgeon / AFP/„Scanpix“ nuotr.

N.Sturgeon, kuri sekmadienį buvo suimta dėl šio tyrimo ir po kelių valandų apklausos paleista nepateikus kaltinimų, tvirtino, kad nepadarė nieko blogo.

Dėl kilusio skandalo šalyje dominuojanti Škotijos nacionalinė partija (ŠNP) pateko į gilią krizę ir pakenkė jos nepriklausomos Škotijos siekiams.

H.Yousafas BBC televizijos Škotijos kanalui sakė, kad N.Sturgeon suėmimas buvo jam asmeniškai skausmingas, atsižvelgiant į jų ilgametę draugystę.

„Nesustabdysiu Nicolos narystės. Elgsiuosi su ja taip pat, kaip elgiausi, pavyzdžiui, su Colinu Beattie“, – teigė jis, turėdamas omenyje buvusį SNP partijos iždininką, kuris buvo suimtas balandžio mėnesį ir taip pat paleistas nepateikus kaltinimų.

H.Yousafas sakė, kad nemato jokios priežasties sustabdyti tų, kurie buvo paleisti nepateikus kaltinimų, narystę.

N.Sturgeon suėmimas – jau trečias tyrime, kuris sukėlė šoką Škotijos politikoje.

Jos vyras Peteris Murrellas, buvęs SNP vykdomasis direktorius, balandžio mėnesį buvo suimtas ir paleistas nepateikus kaltinimų.

P.Murrellas jau seniai sulaukdavo klausimų dėl įtariamo 600 000 svarų sterlingų (701,6 tūkst. eurų) aukų, kurios buvo skirtos paremti SNP siekį dėl Škotijos nepriklausomybės, panaudojimo.

Jis taip pat nedeklaravo asmeninės paskolos SNP, kurios suma viršijo 100 000 svarų sterlingų (117 tūkst. eurų), o tai galėjo pažeisti įstatymus dėl politinio finansavimo skaidrumo.

N.Sturgeon kovą paskutinį kartą pasirodė Škotijos parlamente kaip pirmoji ministrė, mėnesiu anksčiau paskelbusi apie ketinimą pasitraukti.

Daugiau nei aštuonerius metus prie Škotijos vairo stovėjusi N.Sturgeon pareiškė, kad jai trūksta energijos tęsti darbą ir ji atsistatydina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas