Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

SOHR: Izraelio oro pajėgos smogė kariuomenės pozicijoms Pietų Sirijoje

Izraelis trečiadienį smogė Sirijos kariuomenės pozicijoms karo draskomos šalies pietuose, pranešė padėtį stebinti nevyriausybinė organizacija.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

„Po Izraelio smūgio Sirijos kariuomenės pozicijoms Kuneitros provincijoje pasigirdo sprogimų garsai“, – pranešė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), turinti platų šaltinių Sirijoje tinklą.

Nevyriausybinė organizacija teigė, kad Golano aukštumose taip pat pasigirdo sprogimų garsai, tačiau nenurodė jų šaltinio.

Organizacijos teigimu, smūgis Kuneitroje padarė materialinės žalos.

Šis reidas sutampa su Izraelio kariuomenės pranešimu socialiniame tinkle „X“ apie smūgius prieš „Hezbollah“ pozicijas Libane, kuris ribojasi su Golano aukštumomis. „Hezbollah“ yra Sirijos režimo sąjungininkė ir Izraelio priešė.

Nuo karo pradžios, kurį sukėlė beprecedentis „Hamas“ kovotojų išpuolis prieš Izraelį spalio 7 dieną, „Hezbollah“ kovotojų ir Izraelio kariuomenės susirėmimų Izraelio ir Libano pasienio zonoje taip pat padaugėjo.

Per susirėmimus palei Izraelio ir Libano sieną libaniečių pusėje žuvo mažiausiai 18 žmonių.

Dauguma žuvusiųjų – kovotojai, įskaitant 10 „Hezbollah“ narių, „Reuters“ žurnalistą ir du civilius.

Izraelio pusėje žuvo mažiausiai trys žmonės. 

Spalio 10 dieną, pirmą kartą po netikėtos „Hamas“ atakos, Izraelio kariuomenė pranešė, kad atsakė artilerijos ugnimi Sirijai iš Golano aukštumų po to, kai buvo apšaudyta teritorija, kurią Izraelis yra okupavęs nuo 1967 metų.

Šeštadienį Izraelio aviacijos smūgis buvo nukreiptas į Alepo oro uostą, per kurį buvo sužeisti penki žmonės ir dėl kurio oro uostas nustojo veikti.

Pasak valstybinės žiniasklaidos, dėl Izraelio smūgių spalio 12 dieną nutraukti skrydžiai Alepo ir sostinės Damasko oro uostuose, kuriuos kontroliuoja karo draskomos Sirijos vyriausybė.

Izraelis retai komentuoja atskirus savo smūgius Sirijoje, tačiau ne kartą yra sakęs, kad neleis savo aršiam priešui Iranui, kuris remia Damaską, plėsti savo įtakos šioje šalyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito